Heat the butter for the dough and natural yogurt separately in a water bath until the butter melts and the yogurt becomes slightly warm, but not hot. Sift the flour through a fine sieve. Pour boiling water over the raisins for 5 minutes and then drain in a colander. Line a baking tray with parchment.
Сливочное масло для теста и натуральный йогурт отдельно нагрейте на водяной бане, чтобы масло растопилось, а йогурт стал немного теплым, но не горячим. Муку просейте через мелкое сито. Изюм залейте на 5 минут кипятком, а затем откиньте на дуршлаг. Противень для выпечки застелите пергаментом.
Prepare the dough. Add butter, salt, sugar and fresh yeast to a bowl of warm yogurt. Mix everything well and add flour in parts. Knead the dough, place it in a bowl and let it lie in a warm place for 1 hour, covered with a towel. During this time, the dough should increase in size.
Приготовьте тесто. В миску с теплым йогуртом добавьте сливочное масло, соль, сахар и свежие дрожжи. Все хорошо перемешайте и частями добавьте муку. Замесите тесто, переложите в миску и дайте ему полежать в теплом месте 1 час, накрыв полотенцем. За это время тесто должно увеличиться в размерах.
Roll out the baguettes. Punch down the risen dough and divide into four parts. Roll each piece into a long oval and sprinkle with raisins. Roll the baguettes into rolls and place on a baking sheet lined with parchment. Make slanting cuts on the baguettes with a sharp knife and let them stand for 30 minutes.
Раскатайте багеты. Подошедшее тесто обомните и разделите на четыре части. Каждую часть раскатайте в длинный овал и посыпьте изюмом. Сверните багеты рулетами и выложите на противень, застеленный пергаментом. Сделайте на багетах косые надрезы острым ножом и дайте им постоять 30 минут.
Bake baguettes. Preheat the oven to 220 degrees. Place a container of water at the bottom of the oven. Place the tray with baguettes in the oven. Bake the baguettes at 220 degrees for 2-3 minutes, then reduce the temperature to 190 degrees and bake for another 10-12 minutes. Cool the finished baguettes on a wire rack.
Испеките багеты. Разогрейте духовку до 220 градусов. На дно духовки поставьте емкость с водой. Поставьте противень с багетами в духовку. Выпекайте багеты при температуре 220 градусов 2-3 минуты, а затем убавьте температуру до 190 градусов и пеките еще 10-12 минут. Готовые багеты остудите на решетке.
Cut baguettes on yoghurt dough with raisins into slices, brush one part with butter and the other with berry jam.
Багеты на йогуртовом тесте с изюмом нарежьте ломтиками, одну часть смажьте сливочным маслом, а другую — ягодным джемом.