Cut the baguette into slices about 2 cm thick. Thaw the liver in the refrigerator for 2 hours, rinse well. Wash the egg and separate the yolk from the white. Grate the cheese. Peel the garlic and squeeze it in a press. Wash and dry the basil.
Багет нарежьте ломтиками толщиной около 2 см. Печень разморозьте в холодильнике в течение 2 часов, хорошо промойте. Яйцо помойте и отделите желток от белка. Сыр натрите на терке. Чеснок почистите и выдавите в прессе. Базилик помойте и обсушите.
Marinate the liver. Mix garlic, fennel, salt, pepper, 1 tbsp. l. vegetable oil and Provençal herbs. Add liver to this mixture and mix thoroughly. Leave for 1 hour.
Замаринуйте печень. Смешайте чеснок, фенхель, соль, перец, 1 ст. л. растительного масла и прованские травы. Добавьте к этой смеси печень, тщательно перемешайте. Оставьте на 1 час.
Prepare the sauce. Pour the wine into a saucepan and simmer it over medium heat for 2 minutes. Add half the cream, stir. Lightly beat the other half of the cream with the yolk and, in a thin stream, stirring constantly with a whisk, pour into the wine. Add salt and grated cheese. Mix well, remove from heat and let cool slightly.
Приготовьте соус. Вино вылейте в сотейник и выпарите его на среднем огне в течение 2 минут. Добавьте половину сливок, перемешайте. Другую половину сливок слегка взбейте с желтком и, тонкой струйкой, постоянно помешивая венчиком, влейте к вину. Добавьте соль и тертый сыр. Хорошо перемешайте, снимите с огня и дайте немного остыть.
Fry the baguette and rabbit liver. Heat the remaining vegetable oil in a frying pan and fry the baguette slices on both sides for 1 minute. Fry the liver over medium heat for 6 minutes on each side, then cool and cut into pieces. Place a few pieces of liver on a slice of toasted baguette and pour over the sauce.
Пожарьте багет и печень кролика. Разогрейте на сковороде оставшееся растительное масло и обжарьте ломтики багета с двух сторон по 1 минуте. Печень пожарьте на среднем огне по 6 минут с каждой стороны, затем остудите и нарежьте кусочками. На ломтик поджаренного багета выложите несколько кусочков печени, полейте соусом.
Serve the baguette with the rabbit and garnish it with basil sprigs.
Подавайте багет с кроликом, украсив его веточками базилика.