Prepare a compote of fresh or frozen berries in advance: wash the cherries, add 2 cups of water, add sugar and bring to a boil. Cool and strain the compote. Prepare a saucepan for diluting gelatin and cool 0.5 cups of water.
Заранее сварите компот из свежих или замороженных ягод: помойте вишню, залейте 2 стаканами воды, добавьте сахар и доведите до кипения. Остудите и процедите компот. Подготовьте сотейник для разведения желатина и охладите 0,5 стакана воды.
Dissolve gelatin. Pour gelatin into a saucepan and fill it with water. Stir and leave to swell for 20 minutes. Then place the pan with gelatin on low heat or in a water bath and, stirring constantly, dissolve the gelatin so that there are no lumps. Do not bring the mixture to a boil.
Разведите желатин. В кастрюлю высыпьте желатин и залейте его водой. Размешайте и оставьте набухать на 20 минут. Затем кастрюлю с желатином поставьте на медленный огонь или на водяную баню и, постоянно помешивая, растворите желатин, чтобы не было комочков. Смесь до кипения не доводите.
Add compote. Add the strained compote to the pan with gelatin, stir, heat the mixture for another 5 minutes and remove from heat. Place some berries from the compote at the bottom of each mold and pour in the gelatin mixture. Place the jelly molds in the refrigerator until set, about 2 hours.
Добавьте компот. В кастрюлю с желатином добавьте процеженный компот, размешайте, прогрейте смесь еще 5 минут и снимите с огня. На дно каждой формы выложите немного ягод из компота и налейте смесь с желатином. Поставьте формочки с желе в холодильник до застывания примерно на 2 часа.
Remove the jelly molds from the refrigerator and decorate it with whipped cream.
Формочки с желе достаньте из холодильника и украсьте его взбитыми сливками.