Wash the eggs well and separate the whites from the yolks. Sift the flour through a fine sieve. Wash the tangerines, remove the zest from one tangerine with a fine grater, and peel the rest. Prepare a blender, mixer and mixing containers, two baking dishes of the same size, baking parchment.
Куриные яйца хорошо вымойте и отделите белки от желтков. Муку просейте через мелкое сито. Мандарины вымойте, с одного мандарина снимите цедру мелкой теркой, остальные очистите от кожуры. Подготовьте блендер, миксер и емкости для взбивания, две формы для запекания одинакового размера, пергамент для выпечки.
Prepare the dough. Beat the whites in a separate container until fluffy, gradually adding 50 g of sugar. Place the whipped whites in the refrigerator. Add the remaining sugar to the yolks and beat until light. Then add milk, add 2 tsp. zest and vanillin. Mix flour with baking powder, gradually add to the beaten yolks and mix with a blender until smooth. Then, using a spatula, carefully add the whipped whites to the dough and mix.
Приготовьте тесто. Белки взбейте в отдельной емкости до пышной пены, постепенно добавляя 50 г сахара. Взбитые белки уберите в холодильник. К желткам добавьте оставшийся сахар и взбейте до светлой массы. Затем добавьте молоко, всыпьте 2 ч. л. цедры и ванилин. Муку смешайте с разрыхлителем, постепенно добавьте к взбитым желткам и перемешайте блендером до однородности. Затем лопаткой аккуратно добавьте к тесту взбитые белки и перемешайте.
Bake the cakes. Preheat the oven to 180 degrees. Line the bottom of each baking dish with parchment. Pour the batter equally into both pans and bake for 35 minutes. Then let the cakes cool and remove from the molds. Cut each cake lengthwise into two parts.
Испеките коржи. Разогрейте духовку до 180 градусов. Дно каждой формы для выпечки застелите пергаментом. Разлейте тесто поровну в обе формы и выпекайте в течение 35 минут. Затем дайте коржам остыть и достаньте из форм. Каждый корж разрежьте вдоль на две части.
Prepare the cream and filling. In a deep bowl, combine curd cheese, powdered sugar, 1 tbsp. l. tangerine zest and vanillin. Beat the cream well with a mixer until smooth. Separate the peeled tangerines into slices and remove the film from each slice.
Приготовьте крем и начинку. В глубокой миске соедините творожный сыр, сахарную пудру, 1 ст. л. мандариновой цедры и ванилин. Хорошо взбейте крем миксером до однородности. Очищенные мандарины разберите на дольки и каждую дольку очистите от пленки.
Assemble the cake. Place the first cake layer on a flat plate and spread with cream. Place tangerine slices on top. Repeat the layers, coat the top and sides of the cake with cream and sprinkle with chocolate chips. Sprinkle the top of the cake with additional almond flakes.
Соберите торт. Выложите на плоскую тарелку первый корж и промажьте кремом. Сверху выложите дольки мандаринов. Слои повторите, а верх и бока торта промажьте кремом и посыпьте шоколадной стружкой. Верх торта дополнительно посыпьте миндальной стружкой.
Serve New Year's tangerine cake to the festive table on a large beautiful dish along with hot sweet tea.
Подавайте новогодний мандариновый торт к праздничному столу на большом красивом блюде вместе с горячим сладким чаем.