Thaw the salmon steaks on the bottom shelf of the refrigerator, wash under running water, and dry on paper towels. Wash the green onions, dry and chop. Prepare the bulgur in advance for serving. Grease a heat-resistant dish with vegetable oil. Turn the oven on 180 degrees.
Стейки семги разморозьте на нижней полке холодильника, вымойте под проточной водой, обсушите на бумажных полотенцах. Зеленый лук вымойте, обсушите, измельчите. Заранее приготовьте булгур для подачи. Жаропрочную форму смажьте растительным маслом. Включите духовку на 180 градусов.
Prepare salmon steaks for baking. Combine green onions with lemon juice, place pieces of fish in the mold, and spread the resulting onion mixture nearby. Season the fish with salt and pepper.
Подготовьте стейки из семги к запеканию. Соедините зеленый лук с лимонным соком, выложите в форму куски рыбы, полученную луковую смесь распределите рядом. Приправьте рыбу солью и перцем.
Bake the steaks. Place the pan in the oven for 20 minutes. After the specified time, remove the fish, brush the surface with sour cream, sprinkle with lemon zest and dried dill. Bake for another 5-7 minutes.
Запеките стейки. Поставьте форму в духовку на 20 минут. По истечении указанного времени достаньте рыбу, смажьте поверхность сметаной, присыпьте цедрой лимона и сушеным укропом. Отправьте запекаться еще на 5-7 минут.
Place salmon steaks with onion sauce on wide serving plates and serve with bulgur.
Стейки из семги с луковым соусом разложите по широким порционным тарелкам, подайте к столу с булгуром.