Sort through the apricots, remove spoiled and rotten fruits, wash them well and dry. To blanch apricots in boiling water, prepare a large saucepan. Prepare a jug and tall glasses to serve apricot water.
Переберите абрикосы, удалите испорченные и подгнившие плоды, хорошо вымойте их и обсушите. Для бланширования абрикосов в кипятке подготовьте вместительную кастрюлю. Подготовьте кувшин и высокие стаканы для подачи абрикосовой воды.
Boil the syrup. Pour 0.5 cups of water into a small saucepan. Add sugar and place the pan over medium heat. Stirring constantly, bring the sugar until it dissolves.
Сварите сироп. В небольшую кастрюлю налейте 0,5 стакана воды. Добавьте сахар и поставьте кастрюлю на средний огонь. Постоянно помешивая, доведите сахар до растворения.
Prepare the apricots. Pour 4.5 cups of water into a saucepan, bring to a boil and remove from heat. Place apricots in boiling water for 2 minutes, then remove. Peel and pit the apricots. Place the apricot halves into a deep container and puree using an immersion blender.
Подготовьте абрикосы. В кастрюлю налейте 4,5 стакана воды, доведите до кипения и снимите с огня. Опустите в кипяток абрикосы на 2 минуты, затем достаньте. Снимите с абрикосов кожицу и удалите косточки. Половинки абрикосов переложите в глубокую емкость и пюрируйте с помощью погружного блендера.
Prepare apricot water. Pour sugar syrup into the pureed apricots and whisk. Then pour the apricot-sugar mixture into a pitcher, add sparkling water and stir.
Приготовьте абрикосовую воду. К пюрированным абрикосам влейте сахарный сироп и взбейте. Затем перелейте абрикосово-сахарную смесь в кувшин, добавьте газированную воду и перемешайте.
Serve the apricot water chilled and pour it into tall glasses.
Абрикосовую воду подавайте охлажденной, разлив по высоким стаканам.