Recipes / Chicken marinade with soy sauce Маринад для курицы с соевым соусом
Various herbs and spices are often added to the chicken marinade with soy sauce. It is important that they are in harmony with the taste of chicken meat. Rosemary, basil, paprika, garlic, ginger, turmeric, and red hot pepper work well. Soy sauce contains a significant amount of sodium chloride, which is why it has a salty taste. If it is used in a marinade, there is no need to add salt to it. The marinating time for chicken depends on the size of the pieces and the method of further preparation.
В маринаде для курицы с соевым соусом нередко применяют разнообразные пряности и специи, чтобы они гармонично сочетались с вкусом мяса птицы. Хорошо сочетаются розмарин, базилик, паприка, чеснок, имбирь, куркума и красный острый перец. Соевый соус содержит значительное количество хлорида натрия, из-за чего обладает солоноватым вкусом, поэтому соль в маринад добавлять уже не обязательно. Время маринования курицы зависит от размера кусков и способа дальнейшей обработки.
Steps / Шаги:
Defrost chicken breast in the refrigerator for 2 hours, wash. Peel the garlic. Prepare a marinating container and a frying pan.
Куриную грудку разморозьте в холодильнике в течение 2 часов, помойте. Чеснок почистите. Подготовьте емкость для маринования и сковороду.
Prepare the marinade. Chop the garlic with a knife or squeeze it in a press. Mix soy sauce, garlic and lemon juice. Leave it to sit for 10 minutes.
Приготовьте маринад. Чеснок измельчите ножом или выдавите в прессе. Смешайте соевый соус, чеснок и лимонный сок. Оставьте на 10 минут настояться.
Marinate the chicken. Cut the chicken breast into large cubes and add the marinade. Mix thoroughly. Leave to marinate for 20 minutes.
Замаринуйте курицу. Куриную грудку разрежьте на крупные кубики, добавьте маринад. Тщательно перемешайте. Оставьте мариноваться на 20 минут.
Fry the chicken. Add starch to the chicken and mix thoroughly. Fry the chicken in vegetable oil in a preheated frying pan for 10 minutes, stirring occasionally.
Пожарьте курицу. Добавьте к курице крахмал, тщательно перемешайте. Обжарьте курицу в растительном масле на разогретой сковороде в течение 10 минут, периодически помешивая.
Serve the fried chicken sprinkled with sesame seeds.
Подавайте жареную курицу, посыпав ее семенами кунжута.