Open the can of canned mango and separate the mango from the juice. Save the juice. Treat the eggs with a 3% soda solution and rinse. Then separate the whites from the yolks. Cut a few slices from the mango to serve. To prepare the mousse, prepare a blender or mixer.
Откройте банку консервированного манго и отделите манго от сока. Сок сохраните. Яйца обработайте 3%-ным раствором соды и промойте. Затем отделите белки от желтков. Отрежьте от манго несколько долек для подачи. Для приготовления мусса подготовьте блендер или миксер.
Prepare gelatin and egg whites. Pour gelatin into a small bowl and fill it with 60 ml of water. Leave the gelatin to swell for about 30 minutes. Cool the egg whites and beat until stiff peaks form.
Подготовьте желатин и яичные белки. В небольшую миску высыпьте желатин, залейте его 60 мл воды. Оставьте желатин для набухания примерно на 30 минут. Яичные белки охладите и взбейте до стойких пиков.
Whisk the mousse. Place the mango in a blender, add 0.5 cups of juice from the can and blend until smooth. Then add the swollen gelatin, beat it with the mango and add the egg whites. Mix everything carefully.
Взбейте мусс. В блендер выложите манго, добавьте 0,5 стакана сока из банки и взбейте до однородной массы. Затем добавьте набухший желатин, взбейте его с манго и добавьте яичные белки. Все аккуратно перемешайте.
Place the mousse in bowls and cool. Place the prepared mousse into bowls or tall glasses and wipe the sides. Cover the bowls with cling film to protect them from unnecessary odors in the refrigerator. Place the mousse in the refrigerator to set for 8 hours.
Выложите мусс в креманки и охладите. Подготовленный мусс выложите в креманки или высокие бокалы, вытрите бока. Накройте креманки пищевой пленкой, чтобы защитить от лишних запахов в холодильнике. Поставьте мусс в холодильник для застывания на 8 часов.
Decorate the frozen mousse with whipped cream and canned mango slices.
Застывший мусс украсьте взбитыми сливками и дольками консервированного манго.