Sort the raspberries, rinse carefully and dry. Wash and dry the raspberry branches for serving. Prepare a sieve, small glass jars, a bowl, a saucepan and bottles for storage. Tip: if the raspberries have just been picked, there is no need to wash them.
Малину переберите, осторожно промойте и обсушите. Промойте и обсушите ветки малины для подачи. Приготовьте сито, небольшие стеклянные банки, миску, кастрюлю и бутылки для хранения. Совет: если малина только что собрана, мыть ее не нужно.
Prepare the raspberries. Place 2/3 of the raspberries in a bowl and use a spoon to crush the berries. Then add sugar and mash the berries again with a spoon or immersion blender.
Подготовьте малину. Переложите 2/3 малины в миску и с помощью ложки раздавите ягоды. Затем добавьте сахар и еще раз разомните ягоды ложкой или погружным блендером.
Make vinegar. Heat the wine vinegar a little in a water bath. Place the prepared raspberries and sugar into jars, pour in wine vinegar, stir and cover with lids. Leave in a cool, dark place for 2 days. Then strain the vinegar, pour into bottles for storage, add the remaining berries and leave to brew for another 7 days.
Сделайте уксус. Винный уксус немного подогрейте на водяной бане. Подготовленную малину с сахаром разложите в банки, залейте винным уксусом, перемешайте и закройте крышками. Оставьте в прохладном темном месте на 2 дня. Затем процедите уксус, перелейте в бутылки для хранения, добавьте оставшиеся ягоды и оставьте настояться еще на 7 суток.
Serve vinegar with kebabs or grilled meat and fish dishes. Pour a portion of vinegar into a gravy boat, place the gravy boat on a saucer, add berries next to it and place a raspberry branch.
Подавайте уксус к шашлыкам или блюдам из мяса и рыбы на гриле. Налейте порцию уксуса в соусницу, поставьте соусницу на блюдце, рядом насыпьте ягоды и положите ветку малины.