Before cooking, wash the berries, remove the seeds and tear off the stems. Wash the chili pepper, remove the seeds and chop finely, peel the ginger and grate it on a fine grater. Prepare a blender and a small jar to store the sauce. Wash and sterilize the jar. Tip: use fresh pepper for the sauce, it is more flavorful.
Перед началом приготовления промойте ягоды, удалите из них косточки и оторвите черешки. Перец чили помойте, очистите от семян и мелко порубите, имбирь очистите от кожицы и натрите на мелкой терке. Подготовьте блендер и небольшую баночку для хранения соуса. Баночку помойте и простерилизуйте. Совет: используйте для соуса свежий перец, он более ароматный.
Prepare the berries. Place the cherries in a saucepan or saucepan with a thick bottom and cover it with sugar. Place the berries on low heat. When the cherries give juice and begin to thicken a little, add chili pepper, ginger and vinegar to it.
Подготовьте ягоды. Переложите черешню в кастрюлю или сотейник с толстым дном, засыпьте ее сахаром. Поставьте ягоды на слабый огонь. Когда черешня даст сок и начнет немного густеть, добавьте к ней перец чили, имбирь и уксус.
Cook the sauce. After 20 minutes, puree the berries with a blender to make a puree. Add ground cinnamon and a mixture of peppers to them. Leave the sauce to simmer for another 10 minutes.
Сварите соус. Спустя 20 минут перебейте ягоды блендером, чтобы получилось пюре. Добавьте к ним молотую корицу и смесь перцев. Оставьте соус вариться еще на 10 минут.
Pour the finished cherry sauce into a jar and store it in the refrigerator. Serve the sauce with duck, beef or pork.
Готовый черешневый соус перелейте в баночку, храните его в холодильнике. Подавайте соус к утке, говядине или свинине.