Boil the rice in advance, season it with rice vinegar, salt and sugar. Wash and peel the cucumber and avocado, cut into thin long strips.
Заранее отварите рис, заправьте его рисовым уксусом, солью и сахаром. Огурец и авокадо промойте и очистите, нарежьте тонкими длинными полосками.
Mix ingredients for filling. Cut the crab sticks into small pieces, add some tobiko caviar and cream cheese to them. Mix the ingredients thoroughly to obtain a homogeneous mass.
Смешайте продукты для начинки. Крабовые палочки нарежьте маленькими кусочками, добавьте к ним немного икры тобико и сливочный сыр. Тщательно перемешайте ингредиенты, чтобы получилась однородная масса.
Prepare the surface for the roll. Cover a bamboo mat with cling film. Place nori on the film, glossy side down. Spread the prepared rice evenly over the entire surface, then carefully turn the nori and rice over so that the seaweed is on top.
Подготовьте поверхность для ролла. Бамбуковую циновку застелите пищевой пленкой. Положите на пленку нори глянцевой стороной вниз. Равномерно распределите подготовленный рис по всей поверхности, после чего осторожно переверните нори с рисом, чтобы водоросли оказались сверху.
Prepare the sushi roll. Place the filling of crab sticks, cheese and caviar in the middle of the nori sheet. Place avocado and cucumber strips on both sides. Then lift the mat by the edge and roll it up. Sprinkle the finished dish with tobiko and press down again with the mat. Using a wet knife, cut the roll into portions.
Приготовьте суши-ролл. На середину листа нори поместите начинку из крабовых палочек, сыра и икры. С обеих стороны положите полоски авокадо и огурца. Затем приподнимите циновку за край и сверните ролл. Готовое блюдо посыпьте тобико и снова прижмите циновкой. Мокрым ножом порежьте ролл на порционные кусочки.
Place the finished California sushi roll on a plate and serve along with soy sauce in a separate bowl.
Готовый суши-ролл «Калифорния» выложите на тарелку и подавайте к столу вместе с соевым соусом в отдельной пиале.