Rinse dried fruits in water. Finely chop the dried apricots. Prepare a pan for cooking porridge and serving plates.
Сухофрукты промойте в воде. Курагу мелко нарежьте. Приготовьте кастрюлю для варки каши и порционные тарелки для подачи.
Prepare oatmeal with dried fruits. Over medium heat, bring the milk to a boil. Dip cereal, raisins and dried apricots into milk. Reduce heat to low.
Приготовьте овсяную кашу с сухофруктами. На среднем огне доведите молоко до кипения. Опустите в молоко крупу, изюм и курагу. Огонь убавьте до слабого.
Finish cooking the oatmeal. Add sugar to oatmeal, milk and dried fruits. Cook, stirring, for 10-15 minutes depending on the type of cereal. Turn off the fire. Add butter to the porridge and stir.
Завершите приготовление овсяной каши. Добавьте к овсянке, молоку и сухофруктам сахар. Варите, помешивая, 10-15 минут в зависимости от сорта крупы. Огонь выключите. Положите в кашу масло, перемешайте.
Serve oatmeal with dried fruit for breakfast with a cup of cocoa.
Подавайте овсяную кашу с сухофруктами на завтрак с чашкой какао.