Prepare ingredients for Chinese fried shrimp rice. Rinse the cereal thoroughly in 5-6 waters, as Asians do. Thaw the shrimp and clean them. Rinse the green onions and chop finely. Advice. When choosing shrimp, be guided by the following: king shrimp have a sweetish taste, tiger shrimp are blander, but more tender and juicy. Royal ones turn red after cooking, while brindle ones become pale.
Подготовьте продукты для приготовления риса с жареными креветками по-китайски. Крупу тщательно промойте в 5-6 водах, как это делают азиаты. Креветки разморозьте, почистите. Зеленый лук ополосните, мелко порубите. Совет. При выборе креветок руководствуйтесь следующим: у королевских креветок сладковатый вкус, тигровые более пресные, но зато нежнее и сочнее. Королевские после приготовления краснеют, а тигровые становятся бледными.
Boil the rice. Place the cereal in cold water with salt, bring to a boil, cook for 20-25 minutes. The rice should remain slightly raw.
Отварите рис. Спустите крупу в холодную воду с солью, доведите до кипения, варите 20-25 минут. Рис должен остаться слегка сырым.
Prepare the foods that will be mixed with the rice. Sprinkle the shrimp with salt in a separate bowl and leave for 10 minutes. Break the eggs and shake. Heat a frying pan with half a portion of oil (2.5 tbsp.). Add shrimp. Fry for 2 minutes, stirring vigorously. Remove the oil from the pan and reserve the seafood. Pour in the remaining fresh oil, add the eggs to the shrimp, cook for half a minute, stirring quickly.
Подготовьте продукты, которые будут смешиваться с рисом. Креветки посыпьте солью в отдельной миске и оставьте на 10 минут. Яйца разбейте, взболтайте. Раскалите сковороду с половиной порции масла (2,5 ст. л.). Выложите креветки. Жарьте 2 минуты, интенсивно помешивая. Удалите масло со сковороды, а морепродукт оставьте. Влейте оставшееся свежее масло, добавьте к креветкам яйца, готовьте полминуты, быстро помешивая.
Prepare rice with Chinese fried shrimp. Mix the eggs and shrimp in a frying pan very quickly with the rice, without disturbing its friability. Add green onions and oyster sauce. Leave on the stove for 30-60 seconds to warm up.
Приготовьте рис с жареными креветками по-китайски. Яйца с креветками в сковороде очень быстро смешайте с рисом, не нарушая его рассыпчатость. Добавьте зеленый лук, устричный соус. Оставьте на плите на 30-60 секунд для прогревания.
Serve the rice with fried shrimp hot.
Подавайте рис с жареными креветками к столу в горячем виде.