Prepare ingredients for a dish of rice, mushrooms and vegetables. Rinse the rice in two waters. Wash the chicken fillet and cut into medium pieces. Grate fresh ginger. Clean the mushrooms and rinse with water if necessary. Cut into slices. Remove seeds and veins from the pepper and chop coarsely. Chop the hot pepper. Tip: When purchasing, choose champignons with white rather than brown caps. In such mushrooms, defects are immediately visible. The dark ones may not notice the flaws. Fresh mushrooms should be firm and without damage.
Подготовьте продукты для блюда из риса, грибов и овощей. Рис промойте в двух водах. Куриное филе вымойте и нарежьте средними кусочками. Натрите свежий имбирь. Грибы почистите, при необходимости ополосните водой. Нарежьте ломтиками. У перца удалите семена и прожилки, нарежьте крупно. Острый перец измельчите. Совет: При покупке выбирайте шампиньоны с белыми, а не коричневыми шляпками. У таких грибов дефекты видны сразу. У темных можно не заметить изъянов. Свежие грибы должны быть плотными, без повреждений.
Prepare rice and chicken. Cook the cereal until fully cooked. Mix the chopped fillet with soy sauce and refrigerate for 20-30 minutes.
Подготовьте рис и курицу. Сварите крупу до полной готовности. Нарезанное филе перемешайте с соевым соусом и уберите в холодильник на 20-30 минут.
Prepare rice with mushrooms and vegetables. Heat a frying pan with oil. Place the pieces of meat. Excess soy sauce should be shaken off, but not poured out. Fry over high heat for 10 minutes to form a crust. Place the finished chicken on a separate plate. Place peppers (hot and sweet), mushrooms, and ginger into the pan. First fry and then simmer until the liquid from the mushrooms has evaporated (15-20 minutes). Salt and pepper. Pour in the remaining soy sauce, add rice and fillet. Stir.
Приготовьте рис с грибами и овощами. Разогрейте сковороду с маслом. Выложите кусочки мяса. Лишний соевый соус нужно стряхнуть, но не выливать. Жарьте на сильном огне 10 минут, чтобы образовалась корочка. Готовую курицу уберите в отдельную тарелку. Выложите на сковороду перец (острый и сладкий), грибы, имбирь. Сначала жарьте, а потом тушите до тех пор, пока жидкость от грибов не выпариться (15-20 минут). Посолите, поперчите. Влейте остатки соевого соуса, выложите рис и филе. Перемешайте.
Before serving, sprinkle rice with mushrooms and vegetables with green onions.
Перед подачей посыпьте рис с грибами и овощами зеленым луком.