Peel the onions and carrots, wash and cut into small cubes. Peel the garlic. Peel the bell pepper, wash and finely chop. Rinse the rice thoroughly and pre-soak for 10-15 minutes to remove excess starch. Rinse the dill and chop finely. Boil 2.5 cups of water.
Лук и морковь очистите, помойте и нарежьте небольшими кубиками. Чеснок очистите от шелухи. Болгарский перец очистите от семян, помойте и мелко нарежьте. Рис тщательно промойте и предварительно замочите на 10-15 минут, чтобы лишний крахмал ушел. Зелень укропа ополосните и мелко нарубите. Вскипятите 2,5 стакана воды.
Fry the minced meat. Place onions, carrots and bell peppers in a frying pan with vegetable oil, fry for 2 minutes. Add minced meat to the vegetables, mix well and continue frying for 4-5 minutes.
Обжарьте фарш. Выложите лук, морковь и болгарский перец на сковороду с растительным маслом, обжаривайте 2 минуты. К овощам добавьте фарш, хорошо перемешайте и продолжайте обжаривать в течение 4-5 минут.
Prepare navy rice. Place the pre-soaked rice in a sieve to remove excess moisture, then add to the vegetables and minced meat and mix well. Fry the ingredients in a frying pan for 5 minutes. Salt and pepper to taste. Pour boiling water over the finished dish and reduce the heat. Cook the rice, covered, for 30 minutes. Add the whole garlic 10 minutes before the end of cooking. After finishing cooking, leave the dish for 10 minutes under a towel.
Приготовьте рис по-флотски. Заранее замоченный рис откиньте на сито, чтобы лишняя влага ушла, после чего добавьте к овощам и фаршу, хорошо перемешайте. Обжаривайте ингредиенты на сковороде 5 минут. Посолите и поперчите по вкусу. Готовое блюдо залейте кипятком и убавьте огонь. Готовьте рис под закрытой крышкой 30 минут. Чеснок добавьте целиком за 10 минут до конца готовки. После окончания готовки блюдо оставьте на 10 минут под полотенцем.
Serve navy rice hot as a separate dish. Garnish with chopped herbs if desired.
Рис по-флотски подавайте горячим в качестве самостоятельного блюда. По желанию украсьте рубленой зеленью.