Soak the rice in hot water for 15-20 minutes, then rinse several times and drain on a sieve. Peel the garlic, wash it and pass it through a press. Heat chicken broth.
Замочите рис в горячей воде на 15-20 минут, после чего несколько раз промойте и откиньте на сито. Чеснок очистите, помойте и пропустите через пресс. Разогрейте куриный бульон.
Fry the vermicelli. Heat sunflower oil in a frying pan and place garlic on it. Add turmeric to it. Fry the garlic and turmeric, stirring, for 1 minute over low heat. Then add the vermicelli, mix well and fry until golden brown.
Обжарьте вермишель. Подсолнечное масло разогрейте на сковороде и выложите на нее чеснок. К нему же добавьте куркуму. Обжаривайте чеснок с куркумой, помешивая, 1 минуту на небольшом огне. Затем выложите вермишель, хорошо перемешайте и обжаривайте ее до золотистого цвета.
Prepare Turkish rice. Pour the prepared rice into the frying pan with the fried vermicelli. Mix all ingredients thoroughly until the rice is saturated with oil. Pour hot broth over the rice with noodles, add salt, cover the dish with a lid and simmer for about 10 minutes without stirring.
Приготовьте рис по-турецки. Подготовленный рис всыпьте в сковороду к обжаренной вермишели. Тщательно перемешайте все ингредиенты, чтобы рис пропитался маслом. Залейте рис с вермишелью горячим бульоном, посолите, закройте блюдо крышкой и тушите около 10 минут, не размешивая.
Ready-made Turkish rice can be served as a separate dish or as a side dish for meat or fish.
Готовый рис по-турецки можно подавать в качестве самостоятельного блюда или как гарнир к мясу или рыбе.