Peel and wash fresh ginger root and hot pepper. Peel the garlic and onion. Thaw the king prawns, shake off the water and remove the shell. Rinse the rice well in cool running water. Wash the green onions and cut into rings.
Свежий корень имбиря и острый перец очистите и вымойте. Чеснок и лук очистите от шкурки. Королевские креветки разморозьте, стряхните воду и удалите панцирь. Рис хорошо промойте в прохладной проточной воде. Зеленый лук помойте и нарежьте колечками.
Cook the rice. In a medium saucepan, boil water and add salt. Add rice, stir and cook until done. Drain the rice in a colander, rinse with cold water, shake off excess liquid and set the rice aside.
Сварите рис. В средней кастрюле вскипятите воду и добавьте соль. Всыпьте рис, размешайте и варите до готовности. Откиньте рис на дуршлаг, промойте холодной водой, стряхните лишнюю жидкость и отставьте рис в сторону.
Prepare vegetables and pineapple. Cut the pineapple into two halves. Scoop out the pulp from one half with a spoon and cut it into cubes. Finely chop the onion and garlic. Cut the hot red pepper into small pieces, and grate the ginger root on a fine grater.
Подготовьте овощи и ананас. Ананас разрежьте на две половинки. У одной половинки ложкой выньте мякоть и нарежьте ее кубиками. Репчатый лук и чеснок мелко нашинкуйте. Острый красный перец нарежьте мелкими кусочками, а корень имбиря натрите на мелкой терке.
Fry the ingredients. Heat sunflower oil in a frying pan and add chopped onion and garlic. Fry them over medium heat for 2-3 minutes. Then add the shrimp and fry them on each side until they turn orange. Add pineapple pieces, chopped hot pepper and grated ginger root to the pan. Fry the ingredients over medium heat, stirring constantly, until the pineapple is soft.
Обжарьте ингредиенты. На сковороде разогрейте подсолнечное масло и выложите измельченные лук и чеснок. Обжаривайте их на среднем огне в течение 2-3 минут. Затем добавьте креветки и обжарьте их с каждой стороны, чтобы они стали оранжевыми. В сковороду добавьте кусочки ананаса, измельченный острый перец и тертый корень имбиря. Обжаривайте ингредиенты на среднем огне, постоянно помешивая, до мягкости ананаса.
Fry the rice. Add rice to the pan with vegetables and pineapple and pour in soy sauce. Stir the rice and shrimp and fry over low heat for 2-3 minutes, stirring occasionally. Then turn off the heat and serve the shrimp and rice.
Пожарьте рис. В сковороду к овощам и ананасу добавьте рис и влейте соевый соус. Перемешайте рис с креветками и обжаривайте на медленном огне 2-3 минуты, периодически помешивая. Затем выключите огонь и сервируйте рис с креветками.
Place the shrimp and fried rice in the pineapple half and sprinkle with chopped green onions. Serve Thai rice in pineapple hot.
Выложите жареный рис с креветками в половинку ананаса и посыпьте нарезанным зеленым луком. Подавайте к столу рис по-тайски в ананасе горячим.