Soak the beans in cold water for 10-12 hours in advance. Peel and rinse the onion and garlic, and remove the seeds from the chili pepper. Wash the bell pepper, cut out its stem, discard the seeds and membranes. Finely chop the onion and garlic, cut the chili pepper into small pieces. Cut the bell pepper into strips. To serve, wash the parsley and cherry tomatoes and cut the tomatoes in half.
Заранее замочите фасоль в холодной воде на 10-12 часов. Лук и чеснок очистите от шелухи и сполосните, а у перца чили удалите семена. Болгарский перец вымойте, вырежьте у него плодоножку, выбросьте семена и перегородки. Лук и чеснок мелко нашинкуйте, перец чили нарежьте маленькими кусочками. Болгарский перец нарежьте соломкой. Петрушку и помидоры черри для подачи помойте, помидоры разрежьте пополам.
Cook rice and beans. Boil 1.5 liters of water in two pans, add 0.5 tsp to each. salt. Place rice in one pan and red beans in another. Stir and cook until done. Then drain the rice in a colander, rinse with cold water and leave to drain. Drain the beans and leave to cool.
Сварите рис и фасоль. В двух кастрюлях вскипятите по 1,5 литра воды, добавьте в каждую по 0,5 ч. л. соли. В одну кастрюлю высыпьте рис, в другую — красную фасоль. Перемешайте и варите до готовности. Затем рис откиньте на дуршлаг, промойте холодной водой и оставьте стекать. С фасоли слейте воду и оставьте остывать.
Prepare the vegetables. Heat vegetable oil in a frying pan and fry the onion and garlic, stirring, for about 3-4 minutes. Add chili pepper, stir and cook for another 1 minute.
Подготовьте овощи. На сковороде разогрейте растительное масло и обжарьте лук с чесноком, помешивая, примерно 3-4 минуты. Добавьте перец чили, перемешайте и обжаривайте еще 1 минуту.
Fry the rice and beans. Add rice to the frying pan with onions, garlic and peppers, fry over medium heat for 5-6 minutes, stirring, and then add beans, corn and bell peppers. Pour in the tomato paste, add 1 cup of water and stir. Reduce heat to low, cover the pan and simmer for about 15-20 minutes, making sure the rice does not burn to the bottom of the pan.
Обжарьте рис и фасоль. В сковороду к луку, чесноку и перцу добавьте рис, обжаривайте на среднем огне 5-6 минут, помешивая, а затем добавьте фасоль, кукурузу и болгарский перец. Влейте томатную пасту, добавьте 1 стакан воды и перемешайте. Убавьте огонь до минимума, закройте сковороду крышкой и тушите примерно 15-20 минут, следя, чтобы рис не пригорел к дну сковороды.
Before serving hot Mexican rice and beans, place it on a serving plate, garnish with a sprig of fresh parsley and halved fresh cherry tomatoes.
Перед подачей на стол горячего риса с фасолью по-мексикански выложите его на порционную тарелку, украсьте веточкой свежей петрушки и половинками свежих помидоров черри.