Prepare ingredients for rice with creamy sauce. Wash the rice in cold water. Tip: For cooking, choose long-grain or short-grain rice.
Подготовьте продукты для риса под сливочным соусом. Рис помойте в холодной воде. Совет: Для приготовления выбирайте длиннозерный или круглозерный рис.
Prepare the rice. Bring salted water to a boil. Lower the rice and bring to a boil again. Turn down the heat. Cook for 20-25 minutes. Then leave covered for 15 minutes.
Приготовьте рис. Доведите до кипения подсоленную воду. Спустите рис, снова доведите до кипения. Огонь убавьте. Варите 20-25 минут. Затем оставьте под крышкой на 15 минут.
While the rice is cooking, make the cream sauce. Place butter in a saucepan. Melt it. Add flour, mix thoroughly. Without ceasing to stir, pour in the milk portionwise. Salt and add nutmeg. Cook until the sauce reaches the consistency of thick sour cream.
Пока готовится рис, сделайте сливочный соус. Выложите сливочное масло в сотейник. Растопите. Добавьте муку, тщательно перемешайте. Не переставая помешивать, порционно влейте молоко. Посолите, добавьте мускатный орех. Варите до тех пор, пока соус не достигнет консистенции густой сметаны.
Divide the rice into bowls, pour over the creamy sauce, sprinkle with fresh parsley and serve.
Разложите рис по тарелкам, полейте сливочным соусом, присыпьте свежей зеленью петрушки и подайте к столу.