Rinse the rice well. Peel the onions. Wash and dry the green onions. Preheat the oven to 180 degrees. Prepare a baking dish and foil.
Рис хорошо промойте. Репчатый лук почистите. Зеленый лук помойте и обсушите. Разогрейте духовку до 180 градусов. Подготовьте форму для запекания и фольгу.
Do the frying. Melt butter in a frying pan. Finely chop the onion. Fry the onion over medium heat for 5 minutes. Add rice to onions. Fry for another 2 minutes.
Сделайте обжарку. Растопите на сковороде сливочное масло. Репчатый лук мелко покрошите. Обжарьте лук на среднем огне в течение 5 минут. Добавьте к луку рис. Обжаривайте еще 2 минуты.
Prepare rice in Bulgarian style. Transfer the rice and onions to a baking dish. Add salt, pepper mixture and water. Mix well. Cover the pan with foil. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 40 minutes.
Приготовьте рис по-болгарски. Переложите рис с луком в форму для запекания. Добавьте соль, смесь перцев и воду. Хорошо перемешайте. Накройте форму фольгой. Выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке 40 минут.
Finely chop the green onions. Serve Bulgarian rice in portions, garnished with green onions.
Зеленый лук мелко покрошите. Подавайте рис по-болгарски порционно, украсив зеленым луком.