Prepare ingredients for cooking Pilaw rice. Remove the skins from the onions and remove the seeds and veins from the peppers. Finely chop the onion and pepper. Rinse the rice. Prepare chicken broth and orange zest. Wash the almonds and chop them. Tip: Very carefully remove the zest of the orange - only the orange part. White will add bitterness to the dish.
Подготовьте продукты для приготовления риса «Пилав». С репчатого лука снимите шелуху, у перца удалите семена и прожилки. Лук и перец мелко нарежьте. Промойте рис. Подготовьте куриный бульон и цедру апельсина. Миндаль помойте, измельчите. Совет: Очень аккуратно снимайте цедру апельсина — исключительно оранжевую часть. Белая будет придавать блюду горечь.
Prepare pilaf rice. Place the pan over medium heat. Pour in the oil. Add bell peppers and onions. Add salt and pepper to taste. Fry for 4-5 minutes. Add rice to vegetables, stir, fry for another 3-5 minutes. Pour in chicken broth. Add bay leaf and orange zest. Let it boil over medium heat.
Приготовьте рис «Пилав». Поставьте кастрюлю на средний огонь. Влейте масло. Выложите болгарский перец и лук. Добавьте соль, перец по вкусу. Жарьте 4-5 минут. Всыпьте к овощам рис, перемешайте, обжаривайте еще 3-5 минут. Влейте куриный бульон. Добавьте лавровый лист и апельсиновую цедру. Дайте закипеть на среднем огне.
Finish cooking. When the broth boils, reduce heat, cover and cook for 20-25 minutes. Combine the dish with almonds and stir. Leave the “Pilaf” under the lid for another 10 minutes to allow the rice to “cook”.
Завершите приготовление. Когда бульон закипит, убавьте огонь, накройте крышкой и готовьте 20-25 минут. Соедините блюдо с миндалем, перемешайте. Оставьте «Пилав» под крышкой еще на 10 минут, чтобы рис «дошел».
Before serving, decorate Pilav rice with raisins and sprinkle with cumin.
Перед подачей украсьте рис «Пилав» изюмом, посыпьте тмином.