Prepare the ingredients for steaming rice. Rinse the rice in cold water until the water runs clear. Tip: The Chinese wash their rice in at least 5-6 waters.
Подготовьте продукты для варки риса на пару. Промойте рис в холодной воде, пока вода не станет прозрачной. Совет: Китайцы моют рис, как минимум, в 5-6 водах.
Prepare steamed rice. Prepare a pan with cold water. Lower the rice. Let it boil over high heat. Then switch the stove to low heat and add a knob of butter.
Приготовьте пропаренный рис. Подготовьте кастрюлю с холодной водой. Спустите рис. Дайте закипеть на сильном огне. Затем переключите плиту на маленький огонь, добавьте кусочек масла.
Finish steaming the rice. Salt the rice. Close tightly with a lid without holes. Cook for 20-25 minutes. After this, remove the pan from the heat. Stir the contents. Cover again for 10 minutes.
Завершите приготовление риса на пару. Посолите рис. Плотно закройте крышкой без дырочек. Готовьте 20-25 минут. После этого уберите кастрюлю с огня. Перемешайте содержимое. Снова накройте крышкой на 10 минут.
Serve steamed rice with meat, fish, and vegetables.
Подавайте пропаренный рис к мясу, рыбе, овощам.