Wash the parsley and separate the thin branches from the stems. Rinse the rice thoroughly. Prepare a saucepan or saucepan and a wide serving plate.
Петрушку помойте и отделите тонкие веточки от стеблей. Тщательно промойте рис. Приготовьте кастрюлю или сотейник, широкую тарелку для сервировки.
Prepare the rice. Pour rice into a saucepan or saucepan, pour water in a ratio of 1:2. Add vegetable oil, salt and stir the rice.
Подготовьте рис. В сотейник или кастрюлю высыпьте рис, налейте воду в соотношении 1:2. Добавьте растительное масло, посолите и размешайте рис.
Boil the rice. Place the pan with rice on the fire. Bring to a boil and reduce heat. Cover the pot with the rice and cook for about 15 minutes. Remove the cooked rice from the heat, remove the lid and cover with a kitchen towel. This will help remove excess moisture if there is any left.
Отварите рис. Поставьте кастрюлю с рисом на огонь. Доведите до кипения и убавьте огонь. Накройте кастрюлю с рисом крышкой и варите еще около 15 минут. Сваренный рис снимите с огня, снимите крышку и накройте кухонным тканевым полотенцем. Это поможет убрать лишнюю влагу, если она осталась.
To serve, you can put the rice in a cup or bowl and turn it over onto a plate - it will look like a cake. If desired, you can also garnish the top with a sprig of fresh parsley.
Для подачи рис можно выложить в чашку или пиалу, перевернуть на тарелку — он получится в виде куличика. По желанию, сверху также можно украсить веточкой свежей петрушки.