Wash and peel the shrimp. Rinse the rice well under cool running water. Wash the carrots and bell peppers. Peel the carrots, remove the seeds from the bell pepper, and remove the peel from the garlic. Cut the carrots into thin strips 4-5 cm long. Cut the bell pepper into cubes, finely chop the garlic. Wash the chicken egg. Rinse and finely chop the green onions.
Помойте и очистите креветки. Хорошо промойте рис под проточной прохладной водой. Помойте морковь, болгарский перец. Морковь очистите от кожуры, болгарский перец от семечек, чеснок от шелухи. Морковь нарежьте тонкой соломкой длиной 4-5 см. Болгарский перец порежьте кубиками, чеснок мелко порубите. Вымойте куриное яйцо. Ополосните и мелко нарежьте зеленый лук.
Boil the rice. Pour rice into a saucepan and add water. Cook on medium for about 4-5 minutes until the water boils. Then cover with a lid, turn the heat to low and cook for another 10 minutes. Remove from the stove and let the rice sit.
Отварите рис. В кастрюлю высыпьте рис, залейте водой. Варите на среднем около 4-5 минут, пока вода не закипит. Затем накройте крышкой, переключите огонь на минимум и варите еще 10 минут. Уберите с плиты и дайте рису настояться.
Fry the ingredients. Pour oil into a frying pan and fry the carrots, garlic and bell pepper for about 5 minutes. Then add the shrimp, green peas, salt, pepper and continue cooking over moderate heat, stirring and turning the shrimp constantly. Add rice. Pour in the egg and stir. Reduce heat to low and cook for another 5 minutes, covered. Remove from heat.
Обжарьте ингредиенты. Налейте масло в сковороду и обжарьте морковь, чеснок и болгарский перец около 5 минут. Затем добавьте креветки, зеленый горошек, соль, перец и продолжайте готовить на умеренном огне, постоянно помешивая и переворачивая креветки. Всыпьте рис. Влейте яйцо и размешайте. Уменьшите огонь до минимума и готовьте еще 5 минут под крышкой. Снимите с огня.
The finished dish can be transferred to shallow plates. In a bowl, mix finely chopped green onions with soy sauce. Before serving, pour the sauce and onions over the rice.
Готовое блюдо можно переложить в неглубокие тарелки. В миске смешайте мелко нарезанный зеленый лук с соевым соусом. Перед подачей полейте рис соусом с луком.