Place the rice in a colander and rinse it with cold water at least four times, gently moving the grains through with your hands. If necessary, defrost and peel the shrimp from the head and shell, leaving the tails.
Поместите рис в дуршлаг и промойте его холодной водой не менее четырех раз, аккуратно перебирая зерна руками. При необходимости разморозьте и очистите креветки от головы и панциря, оставив хвостики.
Boil the rice. Place rice in a saucepan and add water. Turn the stove on high heat and wait until the water boils. Reduce heat and cook the rice for about 15 minutes, covered, until it completely absorbs all the water.
Отварите рис. Выложите рис в кастрюлю и налейте воду. Включите плиту на сильный огонь и дождитесь, пока вода закипит. Убавьте огонь и готовьте рис около 15 минут под крышкой, чтобы он полностью впитал всю воду.
Prepare the marinade. In a ceramic container, mix vinegar, sugar and salt. Microwave the mixture for about 20 seconds and stir until the sugar is completely dissolved.
Приготовьте маринад. В керамической емкости смешайте уксус, сахар и соль. Погрейте смесь в микроволновке примерно 20 секунд и размешайте, чтобы сахар полностью растворился.
Cool the sushi rice. After cooking, place the rice on a flat plate or any other non-metallic form. Pour the vinegar mixture over the rice and stir. Make sure that the rice does not stick together or form lumps. After this, smooth the rice over the surface and cover the plate with a towel. Let the rice cool until it is warm enough to touch with your hands.
Остудите рис для суши. После варки разложите рис на плоской тарелке или в любой другой неметаллической форме. Вылейте уксусную смесь на рис и размешайте. Следите, чтобы рис не слипался и не образовывались комочки. После этого разровняйте рис по поверхности и накройте тарелку полотенцем. Дайте рису остыть до теплого состояния, чтобы комфортно было прикасаться к нему руками.
Form the warm rice into oblong lumps and cover them with shrimp.
Слепите из теплого риса продолговатые комочки и накройте их креветками.