Rinse the rice carefully, then place it in a bowl and cover with cold water for 30 minutes. Peel the onion and cut into small cubes. Rinse the champignons and cut into thin strips. Wash the chicken fillet and cut into thin small strips across the grain.
Рис аккуратно промойте, затем выложите его в миску и залейте холодной водой на 30 минут. Лук очистите и нарежьте мелкими кубиками. Шампиньоны ополосните и нарежьте тонкими полосками. Куриное филе промойте и нарежьте тонкими маленькими полосками поперек волокон.
Boil the rice. Place rice in a saucepan and add 1 cup of water. Add salt and bring to a boil over high heat. Then cover the pan with a lid, reduce the heat and cook the rice for 20-25 minutes.
Отварите рис. В кастрюлю всыпьте рис и влейте 1 стакан воды. Посолите и доведите до кипения на сильном огне. Затем накройте кастрюлю крышкой, уменьшите огонь и варите рис 20-25 минут.
Make the filling. Place the frying pan on the fire and add 40 g of butter. Melt it and add onions. Fry it until golden brown for 2 minutes, then add the chicken fillet, stir and fry until white for 2-3 minutes. Then add the mushrooms to the pan and cook for 3-4 minutes. Add ketchup, pour in white wine, salt and pepper. Mix everything thoroughly and simmer for 3-5 minutes. Add cooked rice and stir.
Сделайте начинку. Сковороду поставьте на огонь и выложите 40 г сливочного масла. Растопите его и выложите лук. Обжаривайте его до золотистого цвета 2 минуты, затем добавьте куриное филе, перемешайте и обжарьте до белого цвета 2-3 минуты. Затем в сковороду добавьте грибы и готовьте все 3-4 минуты. Добавьте кетчуп, влейте белое вино, посолите и поперчите. Все тщательно перемешайте и тушите 3-5 минут. Выложите отваренный рис и перемешайте.
Prepare an omelet for one serving. Place 10 g of butter in a frying pan and heat it up. Break 3 eggs into a bowl. Add salt and pepper, stir several times with a fork. Then pour the eggs into the pan and spread them over the surface of the pan with a few broad strokes. Using a fork or chopsticks, lightly stir the omelet in the pan. Do this carefully so that you don't end up with scrambled eggs instead of an omelet.
Приготовьте омлет для одной порции. В сковороду выложите 10 г сливочного масла, разогрейте. В миску разбейте 3 яйца. Посолите и добавьте перец, перемешайте несколько раз вилкой. Затем влейте в сковороду яйца и несколькими широкими движениями распределите их по поверхности сковороды. Вилкой или палочками для еды слегка размешайте омлет на сковороде. Делайте это аккуратно, чтобы не получилась яичница вместо омлета.
Form the omurice. On an undercooked omelette, place, slightly backing from the edge, 4 tbsp. l. rice with filling. Remove the pan from the heat and use a spoon or spatula to fold the edges of the omelette over the filling. Or, tilt the pan slightly and flip half of the omelet onto the rice filling. After that, hitting the handle and tilting the pan, roll up the omelette, wrapping the filling. Next, while continuing to tap, tip the omurice onto a plate so that the edges are on top. Prepare the remaining portions in the same way.
Сформируйте омурайсу. На недожаренный омлет, выложите, слегка отступив от края, 4 ст. л. риса с начинкой. Снимите сковороду с огня и заверните края омлета на начинку ложкой или лопаткой. Или, слегка наклонив сковороду, переверните половину омлета на рисовую начинку. После этого, ударяя по ручке и наклоняя сковороду, закатайте омлет, заворачивая начинку. Далее, продолжая постукивать, опрокиньте омурайсу на тарелку, чтобы края оказались сверху. Таким же образом приготовьте остальные порции.
Sprinkle each serving of omurice with ketchup. Often, hieroglyphs are drawn on such dishes with ketchup before serving.
Каждую порцию омурайсу полейте кетчупом. Часто на таких блюдах перед подачей вырисовывают кетчупом иероглифы.