Measure out the required amount of food. Wash the lemon, dry it with a paper towel, carefully remove the zest, being careful not to grab the white part. Prepare a clean 1 liter jar, a nylon lid, a glass bottle, gauze and cotton pads.
Отмерьте наобходимое количество продуктов. Лимон вымойте, обсушите бумажным полотенцем, аккуратно снимите цедру, стараясь не захватывать белую часть. Подготовьте чистую банку объемом 1 л, капроновую крышку, стелянную бутылку, марлю и ватные диски.
Prepare your drink. Place lemon zest in a container, add tea, red and black pepper, and fructose. Pour the alcohol base over the ingredients and close the lid. Send the drink to infuse in a dark place for 3 days.
Приготовьте напиток. В емкость выложите лимонную цедру, всыпьте чай, красный и черный перец, фруктозу. Залейте ингредиенты алкогольной основой, закройте крышкой. Отправьте напиток настаиваться в темное место на 3 дня.
Filter the vodka in Chaliapin style. After the specified time has passed, strain the drink through a cotton pad and gauze folded in 3 layers. Pour into a bottle and store.
Отфильтруйте водку по-шаляпински. По прошествии указанного времени процедите напиток через ватный диск и сложенную в 3 слоя марлю. Перелейте в бутылку и отправьте на хранение.
Serve meat or fish dishes as an appetizer for Chaliapin-style vodka.
В качестве закуски к водке по-шаляпински подайте мясные или рыбные блюда.