Defrost the minced meat in the refrigerator for 4 hours. Rinse the rice well. Wash the chicken egg. Wash and dry the cilantro, remove thick stems.
Фарш разморозьте в холодильнике в течение 4 часов. Рис хорошо промойте. Куриное яйцо помойте. Кинзу помойте и обсушите, удалите толстые стебли.
Cook the rice. Place washed rice in the multicooker bowl, add water, 0.5 tsp. salt. Close the lid and turn on the “rice” mode for 20 minutes.
Сварите рис. В чашу мультиварки положите промытый рис, добавьте воду, 0,5 ч. л. соли. Закройте крышку, включите режим "рис" на 20 минут.
Prepare the casserole base. Grate the cheese, set aside a small part of the cheese. Mix rice with minced meat, mayonnaise, egg, cheese, salt and pepper.
Приготовьте основу для запеканки. Сыр натрите на терке, небольшую часть сыра отложите. Смешайте рис с фаршем, майонезом, яйцом, сыром, солью, перцем.
Prepare the casserole. Transfer the base to the multicooker bowl and smooth it out. Sprinkle with remaining cheese. Close the lid. Turn on the “baking” mode for 45 minutes. After completing the mode, leave the casserole in the multicooker for 15 minutes.
Приготовьте запеканку. Переложите основу в чашу мультиварки, разровняйте. Посыпьте оставшимся сыром. Закройте крышкой. Включите режим "выпечка" на 45 минут. После завершения режима оставьте запеканку в мультиварке на 15 минут.
Serve the rice and minced meat casserole, garnished with cilantro sprigs.
Подавайте запеканку из риса и фарша, украсив веточками кинзы.