Clean the salmon carcass from scales, rip open the belly and remove the entrails, cut out the gills. Rinse the fish thoroughly under running water and dry with a paper towel. Peel and wash the onions and carrots. Wash the lemon. Rinse the parsley thoroughly under cold water and shake off. Set aside a few sprigs of parsley for garnish. Prepare foil for baking.
Тушку лосося очистите от чешуи, вспорите брюхо и выньте внутренности, вырежьте жабры. Тщательно промойте рыбу под проточной водой и обсушите бумажным полотенцем. Лук и морковь почистите и помойте. Помойте лимон. Петрушку тщательно сполосните под холодной водой и стряхните. Отложите несколько веточек петрушки для украшения. Подготовьте фольгу для запекания.
Marinate the fish. Using a sharp knife, make longitudinal cuts on the salmon carcass, without cutting the spine, on one side and the other. In a small container, combine salt, black pepper and dried herbs. Rub the fish on all sides, including the inside. Place the salmon in the refrigerator to marinate for 1 hour.
Замаринуйте рыбу. На тушке лосося острым ножом сделайте продольные разрезы, не разрезая при этом позвоночник, с одной и с другой стороны. В небольшой емкости смешайте соль, черный перец и сушеные травы. Натрите ими рыбу со всех сторон, в том числе и внутри. Уберите лосося в холодильник мариноваться на 1 час.
Prepare vegetables and stuff salmon. Cut the onions into half rings, chop the carrots into circles. Remove the stems from the parsley and chop the fluffy part with a knife. Cut part of the lemon into slices, squeeze out the juice from the other part. Set a few lemon wedges aside for serving. Mix vegetables and herbs with lemon slices and stuff the inside of the salmon with them. Pour lemon juice over the fish.
Подготовьте овощи и нафаршируйте лосося. Репчатый лук нарежьте полукольцами, морковь нашинкуйте кружками. У петрушки удалите стебли, а пушистую часть измельчите ножом. Часть лимона нарежьте дольками, из другой части выдавите сок. Несколько долек лимона отложите в сторону для подачи. Овощи и зелень смешайте с дольками лимона и нафаршируйте ими внутреннюю часть лосося. Соком лимона полейте рыбу.
Bake the salmon. Preheat the oven to 180 degrees. Spread foil on a baking sheet and grease it with a piece of butter. Place the stuffed salmon carcass on the foil and cover with a second sheet of foil on top. Wrap the edges tightly and place the pan with the fish in the oven for 1 hour.
Запеките лосося. Разогрейте духовку до 180 градусов. На противне расстелите фольгу, смажьте ее кусочком сливочного масла. На фольгу выложите фаршированную тушку лосося и накройте сверху вторым листом фольги. Плотно заверните края и поставьте противень с рыбой в духовку на 1 час.
Carefully transfer the finished salmon, along with the bottom layer of foil, to a large dish. Garnish the fish with lemon slices, parsley sprigs and ripe pomegranate seeds.
Готового лосося аккуратно перенесите вместе с нижним слоем фольги на большое блюдо. Украсьте рыбу дольками лимона, веточками петрушки и зернами спелого граната.