Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Unusual salad with radish Необычный салат с редькой

Необычный салат с редькой Unusual salad with radish

The history of world culinary has repeatedly proven that “haute” cuisine and gourmet dishes do not require rare, expensive products. On the contrary, the dishes of the poor, residents of villages and working-class outskirts have today become delicacies and glorified all the famous national cuisines of the world. And this salad of potatoes, eggs and mushrooms becomes a truly unique dish thanks to the unusual decoration in the form of a flower bouquet.


История мировой гастрономии не раз доказывала: для «высокой» кухни и изысканных блюд не нужны редкие дорогостоящие ингредиенты. Напротив — простые блюда крестьян, жителей деревень и рабочих окраин сегодня превратились в деликатесы и прославили бесчисленные национальные кухни мира. А этот салат из картофеля, яиц и грибов обретает действительно уникальную выразительность благодаря необычному украшению в виде цветочного букета.


Steps / Шаги:

  1. Wash the potatoes, boil them in their skins, cool and peel. Hard-boil the eggs for 8-10 minutes, cool under running water, and peel off the shells. Wash the champignons, dry and cut into thin slices. Peel the onion and chop finely. Peel the radish and wash. Rinse the green onions. Prepare a salad ring, toothpicks and wooden skewers.
    Помойте картофель, отварите его в мундире, остудите и почистите. Сварите вкрутую яйца в течение 8-10 минут, охладите под проточной водой, очистите от скорлупы. Помойте шампиньоны, обсушите и нарежьте тонкими ломтиками. Репчатый лук почистите и мелко порубите. Редьку очистите от кожуры и вымойте. Ополосните зеленый лук. Приготовьте кулинарное кольцо для формирования салата, зубочистки и деревянные шпажки.
  2. Fry mushrooms with onions. Heat sunflower oil in a frying pan. Add chopped onion and fry until light golden brown. Add the champignons to the onion, add salt and pepper, stir and cook over medium heat, stirring, for about 15 minutes. Remove the pan from the heat.
    Обжарьте грибы с луком. На сковороде разогрейте подсолнечное масло. Выложите нарезанный лук и обжарьте до легкого золотистого оттенка. Положите к луку шампиньоны, посолите, поперчите, перемешайте и готовьте на среднем огне, помешивая, около 15 минут. Снимите сковороду с огня.
  3. Prepare the remaining ingredients for the salad. Grate the boiled potatoes on a medium grater. Grate the pickled cucumber on a coarse grater, squeeze lightly and drain the liquid. Finely chop the eggs with a knife.
    Подготовьте остальные продукты для салата. Вареный картофель натрите на средней терке. Соленый огурец натрите на крупной терке, слегка отожмите и слейте жидкость. Яйца мелко покрошите ножом.
  4. Form a salad. Place a cooking ring in the middle of the dish and place half of the potatoes on the bottom. Salt and coat with mayonnaise. Spread half the grated cucumber in a thin layer. Place half of the chopped eggs on it, and also grease them with mayonnaise. Place half the mushrooms with onions, coat with mayonnaise. Repeat all layers, laying out the remaining products.
    Сформируйте салат. Положите на середину блюда кулинарное кольцо, на дно выложите половину картофеля. Посолите и промажьте майонезом. Выложите тонким слоем половину тертого огурца. На него положите половину измельченных яиц, также смажьте их майонезом. Положите половину грибов с луком, промажьте майонезом. Повторите все слои, выложив оставшиеся продукты.
  5. Make a salad garnish. Cut the radish into thin, neat slices in the form of pointed petals. Trim the remaining pieces of radish with a knife, giving them the shape of a round flower core. Moisten the turmeric powder with water and color the “cores” evenly yellow. Collect the “flowers” ​​by pricking the “core” and “petals” on toothpicks alternately. Insert the skewers inside the green onion feathers and secure the “flowers” ​​to the resulting “stems.”
    Сделайте украшение для салата. Нарежьте редьку тонкими аккуратными ломтиками в виде заостренных лепестков. Оставшиеся кусочки редьки подровняйте ножом, придав им форму круглой сердцевины цветка. Смочите порошок куркумы водой и равномерно окрасьте «сердцевины» в желтый цвет. Соберите «цветы», наколов на зубочистки поочередно «сердцевину» и «лепестки». Шпажки вставьте внутрь перьев зеленого лука и закрепите «цветы» на получившихся «стеблях».
  6. Finely chop the remaining green onions. Remove the cooking ring from the salad and sprinkle the top layer with onions. Insert skewers with radish “flowers” ​​into the middle of the salad.
    Мелко порежьте оставшийся зеленый лук. Снимите с салата кулинарное кольцо и посыпьте верхний слой луком. В середину салата вставьте шпажки с «цветами» из редьки.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому