Wash the eggplants, peel them, cut them in half and lightly salt the cuts. After some time, cut the eggplants into cubes. Scald the tomatoes with boiling water, remove the skin and finely chop. Peel, wash and cut the potatoes into cubes. Remove the peel from the garlic and crush it with a knife. Wash the bell pepper, remove the stem and core, and cut into strips. Wash the pork and cut into several pieces. Wash the parsley and chop finely.
Помойте баклажаны, очистите от кожуры, разрежьте пополам и слегка подсолите срезы. Через некоторое время нарежьте баклажаны кубиками. Помидоры ошпарьте кипятком, снимите кожицу и мелко нарежьте. Картофель почистите, помойте и нарежьте кубиками. С чеснока снимите шелуху и раздавите его ножом. Болгарский перец помойте, очистите от плодоножки и сердцевины, нарежьте полосками. Свинину помойте и разрежьте на несколько частей. Зелень петрушки помойте и мелко нарубите.
Cook the broth. Pour 3 liters of water into a saucepan, place the pork in it and place on high heat. Bring the water to a boil, reduce heat, add salt, peppercorns and bay leaves. Cook over moderate heat for about 40 minutes. Then cool, remove the pork, remove the bone and cut the meat into pieces. Strain the broth through cheesecloth or a sieve.
Сварите бульон. Налейте в кастрюлю 3 л воды, положите в нее свинину и поставьте на сильный огонь. Доведите воду до кипения, убавьте огонь, посолите, положите горошины перца и лавровый лист. Варите на умеренном огне около 40 минут. Затем остудите, достаньте свинину, уберите кость и нарежьте мясо кусочками. Процедите бульон через марлю или сито.
Fry the vegetables. Heat sunflower oil in a frying pan, add garlic and fry for 3-4 minutes. Remove the garlic from the oil and place the eggplants in the pan where the garlic was fried. Fry the eggplants, then add the bell pepper and fry together for another 4-5 minutes. Add the tomatoes, stir, simmer for another 3 minutes and remove the pan from the heat.
Обжарьте овощи. Разогрейте на сковороде подсолнечное масло, положите чеснок и жарьте 3-4 минуты. Уберите чеснок из масла, выложите баклажаны на сковороду, где жарился чеснок. Обжарьте баклажаны, затем добавьте к ним болгарский перец и обжаривайте вместе еще 4-5 минут. Положите помидоры, перемешайте, потушите еще 3 минуты и снимите сковороду с огня.
Prepare eggplant soup. Pour the strained broth into a saucepan, bring to a boil and add potatoes. Cook for about 10 minutes, then add the fried vegetables to the broth and cook over low heat for another 7-8 minutes. Place the pieces of meat, keep on the fire for another 2 minutes and remove from the stove.
Приготовьте суп с баклажанами. Процеженный бульон перелейте в кастрюлю, доведите до кипения и положите в него картофель. Варите около 10 минут, затем выложите в бульон обжаренные овощи и готовьте на слабом огне еще 7-8 минут. Положите кусочки мяса, подержите на огне еще 2 минуты и снимите с плиты.
Pour the soup into serving bowls, add sour cream and sprinkle with chopped parsley.
Разлейте суп по порционным тарелкам, добавьте сметану и посыпьте рубленой петрушкой.