Thaw the dough at room temperature. Wash the lamb, dry it and cut into small cubes. Peel, wash and finely chop the onion. Also wash, dry and chop the cilantro. Wash the chicken eggs and separate the yolks from the whites. Preheat the oven to 200 degrees. Line a baking tray with baking paper or grease with oil.
Тесто разморозьте при комнатной температуре. Баранину промойте, обсушите и нарежьте мелкими кубиками. Лук очистите, помойте и мелко нарежьте. Кинзу также помойте, обсушите и нарежьте. Помойте куриные яйца и отделите желтки от белков. Духовку разогрейте до 200 градусов. Противень застелите пекарской бумагой или смажьте маслом.
Make the meat filling. In a deep bowl, combine the pieces of lamb and onion. Add cilantro, salt, pepper, cumin and coriander. Mix everything thoroughly. Let the filling sit for about 15-20 minutes.
Сделайте мясную начинку. В глубокой миске соедините кусочки баранины и лука. Добавьте кинзу, соль, перец, зиру и кориандр. Тщательно все перемешайте. Дайте начинке настояться около 15-20 минут.
Prepare puff pastry. Dust your work surface with flour and place the yeast puff pastry on it. Roll out the dough thinly and cut it into even square layers.
Подготовьте слоеное тесто. Посыпьте рабочую поверхность мукой и выложите на него дрожжевое слоеное тесто. Тонко раскатайте тесто и разрежьте его на ровные квадратные пласты.
Form samsa with lamb. Place a small amount of meat filling in the center of each dough sheet. Fold the corners of the squares towards the center, seal the seams, brush the samsa on both sides with egg yolk and sprinkle with sesame seeds.
Сформируйте самсу с бараниной. В центр каждого пласта из теста положите небольшое количество мясной начинки. Заверните углы квадратов к центру, залепите швы, смажьте самсу с двух сторон яичным желтком и посыпьте кунжутом.
Prepare samsa with lamb. Place the formed samsa on a baking sheet, seams down. Place the baking sheet in the preheated oven for 30 minutes. Check the doneness of the baked goods with a wooden stick. Then remove the baking sheet from the oven and place the samsa on a plate.
Приготовьте самсу с бараниной. Сформированную самсу выложите на противень швами вниз. Поместите противень в заранее разогретую духовку на 30 минут. Готовность выпечки проверьте деревянной палочкой. Затем достаньте противень из духовки и выложите самсу на блюдо.
Place tomato sauce in a separate gravy boat and place next to the dish with samosa. Serve a glass of kefir with the samsa.
Выложите в отдельный соусник томатный соус и поставьте рядом с блюдом с самсой. Подайте к самсе стакан кефира.