Wash the duck, dry it and remove any remaining feathers and excess fat. Rinse the buckwheat. Peel the onion, rinse and cut into cubes measuring 5x5 mm. Wash the champignons, dry them, remove dark spots and damaged areas, cut into small cubes. Wash and dry vegetables for serving. Cut the cucumber into slices, cut the cherry tomatoes in half.
Утку помойте, обсушите и удалите оставшиеся перья и лишний жир. Гречневую крупу промойте. Лук репчатый почистите, промойте и нарежьте кубиками размером 5х5 мм. Шампиньоны промойте, просушите, удалите темные пятна и испорченные места, нарежьте небольшими кубиками. Овощи для подачи промойте и обсушите. Огурец нарежьте дольками, помидоры черри разрежьте пополам.
Prepare the duck. Make several cuts on the duck carcass to marinate the meat faster, and coat it with salt and pepper. Wrap the carcass in cling film and place in the refrigerator for 2 hours.
Подготовьте утку. На тушке утки сделайте несколько надрезов, чтобы мясо быстрее промариновалось, и обмажьте ее солью и перцем. Заверните тушку в пищевую пленку и положите в холодильник на 2 часа.
Make the filling. In a small saucepan, bring water to a boil, add salt, add buckwheat and cook until tender. Heat the sunflower oil in a frying pan, fry the onion in it until it acquires a light golden hue, add the champignons to it and fry for about 15-20 minutes. Mix boiled buckwheat with fried onions and champignons.
Сделайте начинку. В небольшой кастрюле доведите воду до кипения, посолите, засыпьте гречневую крупу и варите до готовности. На сковороде разогрейте подсолнечное масло, обжарьте на нем лук, пока он не приобретет легкий золотистый оттенок, добавьте к нему шампиньоны и жарьте примерно 15-20 минут. Смешайте отваренную гречку с обжаренными луком и шампиньонами.
Stuff and cook the duck. Fill the duck with stuffing. Sew the edges of the skin with thick thread. Place the duck in a baking sleeve, seal the edges of the sleeve and bake at 180 degrees for 2.5 hours. Then open the sleeve and cook for another 20 minutes until a golden brown crust forms on the duck.
Нафаршируйте и приготовьте утку. Наполните утку начинкой. Зашейте края кожицы толстой ниткой. Положите утку в рукав для запекания, скрепите края рукава и запекайте при температуре 180 градусов 2,5 часа. Затем откройте рукав и готовьте еще 20 минут, чтобы на утке образовалась румяная корочка.
Serve the duck whole. Place lettuce leaves on an oval plate and place the duck on them. Place slices of cucumber and cherry tomatoes around the duck.
Подайте утку целиком. На овальную тарелку выложите листья салата, положите на них утку. Вокруг утки разложите кусочки огурца и помидоров черри.