Rinse the duck and remove the entrails, trim off excess fat. Wash oranges, pears and apples. Remove the core from apples and pears. Cut the orange, apples and pears into 8 pieces and sprinkle with cinnamon. Wash and dry the grapes for serving. Prepare a baking tray and baking sleeve. Tip: To determine the freshness of a bird, press the fleshy part with your finger. If the duck is fresh, there will be no dent.
Утку промойте и удалите внутренности, срежьте лишний жир. Апельсины, груши и яблоки промойте. У яблок и груш удалите сердцевину. Апельсин, яблоки и груши разрежьте на 8 частей и присыпьте корицей. Виноград для подачи промойте и обсушите. Приготовьте противень и рукав для запекания. Совет: чтобы определить свежесть птицы, нажмите пальцем на мясистую часть. Если утка свежая, вмятины не останется.
Prepare the marinade and marinate the duck. Mix mayonnaise, soy sauce, salt and ginger in one container. Coat the duck with the resulting mixture and leave in the refrigerator for 24 hours.
Приготовьте маринад и замаринуйте утку. Смешайте в одной емкости майонез, соевый соус, соль и имбирь. Обмажьте утку получившейся смесью и оставьте на 24 часа в холодильнике.
Stuff and roast the duck. Fill the marinated duck with fruit. Place the stuffed duck in a baking sleeve, tie it and place it on a baking sheet. Pierce the sleeve in several places and bake at 210 degrees for three hours. 25 minutes before cooking, remove the baking sheet and cut the sleeve, then put it back in the oven to get a golden brown crust on the duck.
Начините и запеките утку. Наполните замаринованную утку фруктами. Выложите нафаршированную утку в рукав для запекания, завяжите его и положите на противень. Проткните рукав в нескольких местах и запекайте при температуре 210 градусов в течение трех часов. За 25 минут до готовности выньте противень и разрежьте рукав, затем снова поставьте в духовку, чтобы на утке получилась румяная корочка.
Divide the finished duck with fruit into portions. Place a portion of duck on a serving plate and carefully arrange the fruit from the filling around it. Garnish with grapes and a sprig of arugula.
Разделите готовую утку с фруктами на порции. Выложите порцию утки на сервирочную тарелку, аккуратно разложите вокруг фрукты из начинки. Украсьте виноградинами и веточкой рукколы.