Wash the cucumber and grate it. Squeeze the grated cucumber and remove excess liquid. Peel the garlic cloves, wash them and pass through a press. Wash the cilantro and dill, dry and finely chop. Rinse the basil sprig for decoration and separate the leaves from the stem.
Огурец помойте и натрите на терке. Тертый огурец отожмите и уберите лишнюю жидкость. Зубчики чеснока почистите, помойте и пропустите через пресс. Кинзу и укроп помойте, обсушите и мелко нарежьте. Веточку базилика для украшения ополосните и отделите листочки от стебля.
Mix the products. Place the yogurt on clean gauze, folded in half, and strain off the whey. Place grated cucumber, Greek yogurt, chopped garlic and finely chopped herbs into a deep container. Mix with a spatula until a thick, homogeneous consistency.
Смешайте продукты. Йогурт выложите на чистую марлю, сложенную вдвое, и отцедите сыворотку. В глубокую емкость выложите тертый огурец, греческий йогурт, измельченный чеснок и мелко нарезанную зелень. Перемешайте лопаткой до густой однородной консистенции.
Prepare yogurt and cucumber sauce. Pour lemon juice, olive oil and salt into the resulting mixture of yogurt and cucumber. Mix all ingredients thoroughly. Then put the sauce in the refrigerator for 15-20 minutes.
Приготовьте соус из йогурта с огурцом. В полученную смесь йогурта и огурца влейте лимонный сок, оливковое масло и посолите. Тщательно перемешайте все ингредиенты. Затем поставьте соус в холодильник на 15-20 минут.
Serve the yogurt and cucumber sauce in a gravy boat, garnished with basil leaves.
Подавайте соус из йогурта с огурцом в соуснике, украсив листочками базилика.