Prepare an immersion blender, mixer, cling film, and silicone mold for hardening the dessert. To decorate the dessert, grate the chocolate on a fine grater. It is better to take fresh berries to decorate the dessert, but be sure to carefully rinse them under running water. Tip: You can make your own powdered sugar by grinding regular crystalline sugar in a coffee grinder.
Приготовьте погружной блендер, миксер, пищевую пленку, силиконовую форму для застывания десерта. Шоколад для украшения десерта натрите на мелкой терке. Ягоды для украшения десерта лучше брать свежие, при этом обязательно осторожно промойте их под проточной водой. Совет: сахарную пудру можно приготовить самостоятельно, измельчив обычный кристаллический сахар в кофемолке.
Mix cottage cheese and yogurt. Place the cottage cheese in a deep container and blend it with an immersion blender to get rid of lumps. Pour yogurt into the cottage cheese, add powdered sugar and vanilla extract. Mix the ingredients with a mixer at low speed or with a whisk by hand.
Смешайте творог и йогурт. В глубокую емкость выложите творог и перебейте его погружным блендером, чтобы избавиться от комочков. К творогу влейте йогурт, высыпьте сахарную пудру и добавьте ванильный экстракт. Перемешайте ингредиенты миксером на малых оборотах или венчиком вручную.
Prepare gelatin. Pour the gelatin into a small saucepan, cover with cold water, stir and leave for 10-15 minutes to swell. Then place the saucepan on low heat and dissolve the gelatin, stirring constantly.
Подготовьте желатин. Желатин высыпьте в небольшой сотейник, залейте холодной водой, перемешайте и оставьте на 10-15 минут, чтобы он набух. Затем поставьте сотейник на небольшой огонь и растворите желатин, постоянно помешивая.
Prepare dessert. Pour dissolved gelatin into a container with cottage cheese, yogurt and powdered sugar in a thin stream, stirring constantly with a whisk. Stir the mixture until smooth and pour into a silicone dessert mold. Cover the pan with cling film and refrigerate for 5 hours until completely set.
Приготовьте десерт. В емкость с творогом, йогуртом и сахарной пудрой тонкой струйкой влейте растворенный желатин, постоянно помешивая венчиком. Размешайте смесь до однородности и перелейте в силиконовую форму для десерта. Накройте форму пищевой пленкой и поставьте в холодильник на 5 часов до полного застывания.
Place the finished frozen dessert of yogurt and cottage cheese on a flat dish, sprinkle with grated dark chocolate and garnish with fresh raspberries and black currants.
Готовый застывший десерт из йогурта и творога выложите на плоское блюдо, посыпьте тертым темным шоколадом и украсьте свежими ягодами малины и черной смородины.