Peel the potatoes and rinse. Grate the cheese on a fine grater. Heat the cream to 40 degrees. To serve, wash and dry the basil and parsley, and separate the thick stems.
Картофель очистите от кожуры и промойте. Сыр натрите на мелкой терке. Сливки подогрейте до 40 градусов. Базилик и петрушку для подачи помойте и обсушите, отделите толстые стебли.
Boil the potatoes. Pour water into a saucepan and place it on the fire. Cut the potatoes into large pieces. Wait until the water boils, salt it, put the potatoes in it and cook for about 15 minutes. When ready, drain the water.
Сварите картофель. Налейте воду в кастрюлю и поставьте ее на огонь. Разрежьте картофелины на крупные куски. Дождитесь, пока вода закипит, посолите ее, опустите в нее картофель и варите около 15 минут. По готовности слейте воду.
Combine cheese and puree. Add 1/2 of the cream and butter to the potatoes. Grind the potatoes using a special immersion blender attachment or a puree masher, then pour in the remaining cream and stir until smooth. Add the grated cheese, stir again and close the lid.
Соедините сыр с пюре. Выложите к картофелю 1/2 часть сливок и сливочное масло. Измельчите картофель специальной насадкой погружного блендера или толкушкой для пюре, затем вылейте оставшиеся сливки и размешайте до однородной массы. Положите тертый сыр, все еще раз перемешайте и заккройте крышкой.
Place a portion of mashed potatoes on a plate, sprinkle with Provençal herbs, garnish with a sprig of basil, and place a sprig of parsley next to it.
На тарелку выложите порцию картофельного пюре, посыпьте прованскими травами, украсьте веточкой базилика, рядом положите веточку петрушки.