Sift the flour through a fine sieve. Wash the eggs. Wash and peel the potatoes. For serving, sort out the dill, wash and dry, separate the thick stems.
Просейте муку через мелкое сито. Яйца промойте. Картофель помойте и очистите. Укроп для подачи переберите, помойте и просушите, отделите толстые стебли.
Prepare mashed potatoes. Boil water in a saucepan. Place the potatoes in water and boil for 10-15 minutes until fully cooked. Drain the water from the potatoes, add salt and add 0.5 cups of milk. Mash the potatoes into a puree.
Приготовьте картофельное пюре. Вскипятите в кастрюле воду. Опустите картофель в воду и отварите в течение 10-15 минут до полной готовности. Слейте с картофеля воду, посолите и добавьте 0,5 стакана молока. Разомните картофель в пюре.
Knead the pancake dough. Pour the remaining milk into a deep bowl, add eggs, salt and sugar. Beat everything with a mixer, then add flour, stir the dough thoroughly with a whisk. Add 1 tbsp. l. sunflower oil and stir.
Замесите тесто для блинов. Налейте в глубокую миску оставшееся молоко, добавьте яйца, соль и сахар. Взбейте все миксером, затем добавьте муку, тщательно размешайте тесто венчиком. Добавьте 1 ст. л. подсолнечного масла и перемешайте.
Fry the pancakes. Heat a frying pan with sunflower oil. Pour the batter into the pan and use a circular motion to spread the batter throughout the pan until it forms a thin layer. Fry one side until a beautiful golden color, lightly bake the other.
Обжарьте блины. Разогрейте сковороду с подсолнечным маслом. Налейте тесто на сковороду и круговыми движениями распределите тесто по всей сковороде, чтобы оно легло тонким слоем. Одну сторону обжарьте до красивого золотистого цвета, вторую слегка подпеките.
Stuff the pancakes. Place a spoonful of mashed potatoes on the well-fried side of the pancake and wrap it in an “envelope”. Repeat with all pancakes. Fry the stuffed pancakes in sunflower oil on both sides until golden brown.
Нафаршируйте блины. На хорошо прожаренную сторону блина выложите ложку картофельного пюре и заверните "конвертом". Повторите действия со всеми блинами. Нафаршированные блины обжарьте на подсолнечном масле с обеих сторон до румяной корочки.
Place the pancakes with mashed potatoes on a large plate, garnish with dill sprigs, and place a saucepan with sour cream next to it.
Выложите блинчики с картофельным пюре на большую тарелку, украсьте веточками укропа, рядом поставьте соусницу со сметаной.