Wash the potatoes and peel them with a knife or vegetable peeler. Remove the butter from the refrigerator in advance so that it is soft when added to the puree. For convenience, you can melt it in the microwave. Tip: To make the potatoes cook faster, cut the root vegetables into several parts. The smaller the size, the faster the potatoes will be ready.
Картофель помойте и очистите ножом или овощечисткой. Сливочное масло заранее достаньте из холодильника, чтобы при добавлении в пюре оно было мягким. Для удобства можно растопить его в микроволновке. Совет: чтобы картофель сварился быстрее, разрежьте корнеплоды на несколько частей. Чем мельче, тем быстрее картофель будет готов.
Boil the potatoes. Prepare a saucepan with a thick bottom, place the prepared potatoes and add water so as to completely cover the vegetable. Turn the heat to medium and cook until the potatoes are soft. This will take approximately 20-40 minutes. Then drain the pan and return the pan to the heat for 1-2 minutes to allow excess moisture to evaporate.
Отварите картофель. Приготовьте кастрюлю с толстым дном, выложите подготовленный картофель и залейте водой так, чтобы полностью покрыть овощ. Включите средний огонь и готовьте до мягкости картофеля. На это уйдет приблизительно 20-40 минут. Затем слейте воду из кастрюли и верните кастрюлю на огонь на 1-2 минуты, чтобы лишняя влага испарилась.
Prepare milk and butter. The ingredients for the puree must be hot. Boil the milk together with the butter in a saucepan for 5-7 minutes or heat in the microwave for 2-3 minutes.
Подготовьте молоко и масло. Ингредиенты для пюре должны быть горячими. Вскипятите молоко вместе с маслом в кастрюле — 5-7 минут или подогрейте в микроволновой печи — 2-3 минуты.
Prepare the puree. Mash the potatoes with a masher, gradually pouring in the butter and milk. If the puree is too thick, add hot water (for example, from a kettle) and continue kneading. Add salt to taste to the already mashed potatoes.
Приготовьте пюре. Разомните картошку толкушкой, постепенно вливая масло с молоком. Если пюре получается слишком густым, добавьте горячую воду (например, из чайника) и продолжайте разминать. В уже протертый картофель добавьте соль по вкусу.
Serve the finished mashed potatoes hot as a side dish, garnished with a sprig of fresh parsley.
Готовое картофельное пюре подавайте к столу горячим в качестве гарнира, украсив веточкой свежей петрушки.