Peel the potatoes, wash them and cut them into equal slices. Prepare a bowl that fits in the microwave and is easy to put all the potatoes in. Remove the butter from the refrigerator so that it is soft and warm when added to the puree. Rinse the dill and chop finely.
Картофель очистите, помойте и нарежьте на одинаковые дольки. Подготовьте миску, которая поместится в микроволновку, и в которую удобно сложить весь картофель. Сливочное масло достаньте из холодильника, чтобы при добавлении в пюре оно было мягким и теплым. Укроп ополосните и мелко нарубите.
Cook the potatoes in the microwave. Place the potatoes in a bowl and cover with water at room temperature. The water should completely cover the chopped tubers. Place the bowl in the microwave, set to highest power and cook for 10-15 minutes. Check doneness with a fork; potatoes should be soft. Depending on the power, increase the cooking time.
Приготовьте картошку в микроволновке. Сложите картофель в миску и залейте водой комнатной температуры. Вода должна полностью покрывать нарезанные клубни. Поместите миску в микроволновку, установите самую высокую мощность и готовьте 10-15 минут. Проверьте готовность вилкой, картофель должен быть мягким. В зависимости от мощности увеличьте время приготовления.
Prepare the puree. Drain the water from the bowl with the prepared potatoes into a separate container. This is done just in case to adjust the consistency of the puree. Place butter, salt, curry and dry garlic in a bowl. Mash the potatoes with a masher until smooth. If necessary, add the water in which the potatoes were boiled to the puree.
Приготовьте пюре. Из миски с готовым картофелем слейте воду в отдельную емкость. Делается это на тот случай, чтобы скорректировать консистенцию пюре. В миску положите сливочное масло, соль, карри и сухой чеснок. Разомните картофель толкушкой в однородную массу. Если необходимо, добавьте в пюре воду, в которой варилась картошка.
Serve the puree hot, sprinkled with finely chopped dill.
Подавайте пюре горячим, посыпав мелко нарубленным укропом.