Take out all the ingredients. Sift the flour through a sieve. Peel and rinse the onions. Heat the water for filling to 30-35 degrees. Peel the pork and beef pulp, rinse and dry. To serve, sort out the parsley, rinse and dry, then finely chop.
Достаньте все ингредиенты. Муку просейте через сито. Лук репчатый очистите и промойте. Воду для начинки подогрейте до 30-35 градусов. Мякоть свинины и говядины очистите, промойте и обсушите. Для подачи зелень петрушки переберите, промойте и просушите, затем мелко нарежьте.
Prepare the dough. Mix flour with salt, add water and vegetable oil. Knead the dough, adding more water if necessary. The amount of water depends on the moisture content of the flour. Knead the dough for 15-20 minutes until smooth. The dough should be firm and elastic. Roll the finished dough into a ball, cover with film and leave for 20 minutes.
Приготовьте тесто. Муку смешайте с солью, добавьте воду и растительное масло. Замесите тесто, при необходимости добавляя еще воды. Количество воды зависит от влажности муки. Вымешивайте тесто 15-20 минут до однородности.Тесто должно получиться упругим и эластичным. Скатайте готовое тесто в шар, накройте пленкой и оставьте на 20 минут.
Make the filling. Cut the pork and beef into small pieces and chop finely using a kitchen hatchet or carving knife. Finely chop the onion. Add onions, red and black peppers, cumin, suneli hops, dried cilantro and garlic, and salt to the meat. Pour in warm water to make the minced meat more juicy. Stir the filling until smooth.
Сделайте начинку. Мясо свинины и говядины нарежьте небольшими кусочками и мелко порубите при помощи кухонного топорика или ножа для разделки. Лук репчатый мелко нарежьте. В мясо добавьте лук, перец красный и черный, тмин, хмели-сунели, сушеные кинзу и чеснок, соль. Влейте теплую воду, чтобы фарш стал более сочным. Перемешайте начинку до однородности.
Start the khinkali. Divide the dough into 10 equal parts. Roll each part into a circle approximately 0.3 cm thick and 16 cm in diameter. Place approximately 50 g of minced meat in the center of the workpiece. Blind the edges to form folds in a circle. To do this, pull one edge of the dough to the center, pick it up next to it, form a fold and fasten it to the part that is already in your hand. Make 15 to 28 folds. Fix the seam tightly with your hands, connecting all the folds. Pin the tip of the dough at the top and cut off the excess, leaving a small tail.
Начините хинкали. Тесто разделите на 10 одинаковых частей. Каждую часть раскатайте в круг толщиной примерно 0,3 см и диаметром 16 см. Выложите в центр заготовки примерно 50 г фарша. Слепите края, чтобы по кругу образовались складки. Для этого подтяните к центру один край теста, подхватите рядом, сформируйте складку и скрепите с той частью, которая уже в руке. Сделайте от 15 до 28 складок. Плотно руками зафиксируйте шов, соединив все складки. Закрепите кончик теста вверху и отрежьте лишнее, оставив небольшой хвостик.
Cook khinkali. Pour water into a saucepan, add salt and bring to a boil. Place the khinkali in boiling water and cook until fully cooked, about 10 minutes after they float to the surface.
Сварите хинкали. Налейте в кастрюлю воду, посолите и доведите до кипения. Выложите хинкали в кипящую воду и варите их до полной готовности примерно 10 минут после того, как они всплывут.
Fry the khinkali. Remove the khinkali with a slotted spoon and place on a plate. Pour sunflower oil into the pan and heat it well. Place the khinkali in hot oil and fry them on all sides until golden brown.
Обжарьте хинкали. Хинкали достаньте шумовкой и выложите на тарелку. Налейте в сковороду подсолнечное масло и хорошо нагрейте его. Выложите хинкали в раскаленное масло и обжарьте их со всех сторон до румяной корочки.
To serve, take a wide plate, place khinkali on it, sprinkle with parsley.
Для подачи возьмите широкую тарелку, выложите на нее хинкали, посыпьте зеленью петрушки.