Prepare ingredients for a simple silver carp balyk. Wash the fish, remove the head, tail, fin, then the entrails and spine. Cut into medium pieces. Tip: For cooking, it is better to choose large silver carp - its meat is fattier and juicier. It is believed that spotted silver carp has tastier meat than white carp.
Подготовьте продукты для простого балыка из толстолобика. Рыбу помойте, удалите голову, хвост, плавник, затем внутренности и позвоночник. Нарежьте средними кусками. Совет: Для приготовления лучше выбирать крупного толстолобика — у него мясо жирнее и сочнее. Считается, что у пятнистого толстолобика мясо вкуснее, чем у белого.
Salt the silver carp for balyk. Rub the pieces with salt on both sides. Place in a plastic or glass container, sprinkling each layer with salt. Place in the refrigerator for 5 days.
Посолите толстолобика для балыка. Куски натрите с двух сторон солью. Выложите в пластиковую или стеклянную емкость, пересыпая каждый слой солью. Уберите в холодильник на 5 суток.
Prepare a simple fish balyk. Drain the brine from the salted fish and rinse each piece with water. Soak for 5 hours with clean water, which must be replaced with fresh water 2-3 times. Hang each piece of fish in the air in the shade under a canopy for 48-72 hours.
Приготовьте простой балык из рыбы. Слейте с соленой рыбы рассол, ополосните каждый кусок водой. Замочите на 5 часов чистой водой, которую необходимо менять на свежую 2-3 раза. Каждый рыбный кусок подвесьте на воздухе в тени под навесом на 48-72 часов.
Serve simple silver carp balyk with boiled potatoes or vegetable dishes.
Подавайте простой балык из толстолобика с отварным картофелем или овощными блюдами.