First defrost the frozen meat completely in the refrigerator for 8 hours, wash it and cut it into large cubes about 5 cm wide. Peel the onions and carrots and chop them coarsely. Cut the leeks into rings and the champignons into halves. Sift the flour. To serve, wash the parsley, dry it and separate the leaves from the stems.
Замороженное мясо предварительно полностью разморозьте в холодильнике в течение 8 часов, помойте и нарежьте крупным кубиком шириной примерно 5 см. Лук и морковь почистите и нарежьте крупно. Лук порей нарежьте кольцами, шампиньоны на половинки. Муку просейте. Петрушку для подачи вымойте, обсушите и отделите листья от стеблей.
Prepare the marinade. Mix carrots, thyme, bay leaf, black pepper, cloves, basil, leek, and wine in a bowl with meat. Leave to marinate for 3 hours.
Приготовьте маринад. Смешайте в миске с мясом морковь, тимьян, лавровый лист, черный перец, гвоздику, базилик, лук порей, и вино. Оставьте мариноваться на 3 часа.
Fry the meat. Remove meat from marinade. Melt half the butter in a frying pan, add vegetable oil. Fry the pieces of meat on all sides until a crust forms, 5 minutes before the meat is ready, add the onion.
Обжарьте мясо. Достаньте мясо из маринада. Растопите на сковороде половину сливочного масла, добавьте растительное. Обжарьте куски мяса со всех сторон до образования корочки, за 5 минут до готовности мяса добавьте лук.
Evaporate the wine. Place the strained marinade over medium heat and simmer until the liquid volume is reduced by half, about 30 minutes.
Выпарите вино. Поставьте процежанный маринад на средний огонь и варите до уменьшения объема жидкости в два раза, примерно 30 минут.
Prepare beef bourguignon. In a large frying pan, combine pickled vegetables with meat, add flour, salt, mix well. Pour in the marinade, cover the pan with a lid and simmer over low heat for 2.5 hours. Fry the champignons in the remaining butter until the resulting liquid evaporates. Add mushrooms to meat and simmer for another 20 minutes.
Приготовьте говядину по-бургундски. В большой сковороде смешайте маринованные овощи с мясом, добавьте муку, соль, хорошо перемешайте. Залейте маринадом, накройте кастрюлю крышкой и тушите на медленном огне 2,5 часа. Шампиньоны обжарьте на оставшемся сливочном масле до испарения образовавшейся жидкости. Добавьте грибы к мясу и тушите еще 20 минут.
Serve beef bourguignon with boiled potatoes and garnish with fresh parsley leaves.
Подавайте говядину по-бургундскис отварным картофелем, украсив листьями свежей петрушки.