Wash the cucumbers and carrots, divide the head of garlic into cloves and peel them. Sterilize jars and lids in advance. Tip: for this dish it is better to use slightly overgrown cucumbers and young carrots.
Промойте огурцы и морковь, головку чеснока разделите на зубчики и очистите от шелухи. Заранее простерилизуйте банки и крышки. Совет: для этого блюда лучше использовать слегка переросшие огурцы и молодую морковь.
Chop the vegetables. Peel the cucumbers from rough skin, cut into strips or slices. Grate the carrots on a coarse grater - special for Korean carrots or a regular one. Mix and salt the vegetables, mash them with your hands.
Нарежьте овощи. Огурцы очистите от грубой кожицы, порежьте соломкой или кружочками. Морковь потрите на крупной терке — специальной для корейской моркови или обычной. Смешайте и посолите овощи, разомните их руками.
Prepare the marinade. Chop the garlic with a knife or using a press. Mix it with salt, sugar, vinegar, oil and Korean carrot seasoning. Pour the prepared mixture over the vegetables and leave to marinate for 2 hours.
Приготовьте маринад. Измельчите чеснок ножом или с помощью пресса. Смешайте его с солью, сахаром, уксусом, маслом и приправой для корейской моркови. Готовой смесью залейте овощи и оставьте мариноваться на 2 часа.
Distribute the salad among jars. Place the pickled vegetables in a saucepan and simmer for 15 minutes, stirring. Then fill the prepared jars with cucumbers and carrots. Close the lids tightly, turn the pieces over and cover with a warm blanket. Then place the cooled jars in the refrigerator or cellar.
Распределите салат по банкам. Маринованные овощи переложите в кастрюлю и протушите в течение 15 минут, помешивая. Затем наполните подготовленные банки огурцами с морковью. Плотно закройте крышки, переверните заготовки и накройте теплым пледом. Затем поставьте остывшие банки в холодильник или погреб.
Serve the prepared cucumber salad with Korean carrots in a small salad bowl as an addition to hot dishes, such as fried potatoes.
Подавайте готовый салат из огурцов с корейской морковью в небольшом салатнике как дополнение к горячим блюдам — например, к жареному картофелю.