Prepare all the necessary products and tools to pickle garlic, and, above all, a ladle in which to prepare the marinade. Also sterilize your garlic storage jar. Separate the head of garlic into cloves and peel them. Wash the beets and peel them.
Подготовьте все необходимые продукты и инструменты, чтобы мариновать чеснок, и, прежде всего, ковш, в котором будет готовиться маринад. Также простерилизуйте банку для хранения чеснока. Головку чеснока разделите на зубчики и почистите их. Свеклу помойте и очистите от кожуры.
Fill the jar with vegetables and spices. Place the dill umbrella, bay leaf and cloves in the bottom of the jar, then add the peeled garlic cloves to the ingredients.
Заполните банку овощами и специями. Положите на дно банки зонтик укропа, лавровый лист и гвоздику, затем добавьте к ингредиентам очищенные зубчики чеснока.
Prepare the marinade. Pour water into the prepared ladle, add salt and sugar, place over medium heat and bring to a boil. Grate the beets and squeeze the juice out of them. When the contents of the ladle boil, add vinegar and beet juice to it, remove the ladle from the heat.
Приготовьте маринад. В подготовленный ковш налейте воды, добавьте соль и сахар, поставьте на средний огонь и доведите до кипения. Свеклу натрите на терке и выжмите из нее сок. Когда содержимое ковша закипит, добавьте к нему уксус и свекольный сок, снимите ковш с огня.
Marinate the garlic. Pour the finished marinade into a jar so that it completely covers the garlic. Cover the finished mixture with a lid. Leave the garlic to marinate in a cool place for at least 1 day.
Замаринуйте чеснок. Готовый маринад вылейте в банку так, чтобы он полностью покрывал чеснок. Закройте готовую смесь крышкой. Оставьте чеснок мариноваться в холодном месте не менее, чем на 1 сутки.
Serve garlic in beetroot marinade in a small salad bowl or bowl as an addition to main dishes.
Подавайте чеснок в свекольном маринаде в небольшом салатнике или пиале в качестве дополнения к основным блюдам.