Sort white and pink varieties of volushkas separately; you cannot salt them together. Soak the mushrooms in cold water for 1 hour, then rinse thoroughly, trim off the stems and damaged caps. Soak again in cold water for 48 hours, pressing the mushrooms down with a small weight so that they are completely submerged. Change the water 3 times a day. Wash and sterilize all pickling utensils thoroughly. Peel the garlic and onions. Wash and dry the dill, horseradish and currant leaves.
Рассортируйте отдельно белые и розовые сорта волнушек, солить их вместе нельзя. Грибы замочите в холодной воде на 1 час, затем тщательно промойте, обрежьте ножки и поврежденные места шляпок. Снова замочите в холодной воде на 48 часов, придавив грибы небольшим грузом, чтобы они полностью были в воде. Меняйте воду 3 раза в день. Всю посуду для засолки тщательно вымойте и простерилизуйте. Чеснок и репчатый лук почистите. Укроп, листья хрена и смородины помойте и обсушите.
Boil the mushrooms. Place the volushki in cold water, bring to a boil over medium heat and cook for 30 minutes.
Отварите грибы. Положите волнушки в холодную воду, на среднем огне доведите до кипения и варите 30 минут.
Pickle the mushrooms. Evenly spread half the garlic, dill, horseradish leaves, currants and 0.5 tsp on the bottom of the pan. black peppercorns. Next, add a layer of mushrooms. Sprinkle generously with salt. Alternate layers of mushrooms and salt until the mushrooms are gone. Place the remaining garlic, dill, horseradish and currant leaves, and peppercorns on top. Press the mushrooms down with a weight, cover with a lid or cling film and refrigerate for 48 hours.
Засолите грибы. На дно кастрюли равномерно разложите половину чеснока, укропа, листьев хрена, смородины и 0,5 ч. л. черного перца горошком. Далее выложите слой грибов. Посыпьте щедро солью. Чередуйте слои грибов и соли, пока грибы не закончатся. Сверху положите оставшиеся чеснок, укроп, листья хрена и смородины, перец горошком. Придавите грибы грузом, укройте крышкой или пищевой пленкой и уберите в холодильник на 48 часов.
Transfer the mushrooms into sterilized jars and seal them with lids. Store in a cool place.
Переложите грибы в стерилизованные банки, герметично закройте крышками. Уберите в холодное место.
Cut the onions into rings and serve the salted trumpets with onions and sour cream.
Репчатый лук порежьте кольцами и подавайте соленые волнушки с репчатым луком и сметаной.