Thaw the fish. Clean the scales, remove the entrails, carefully trim the tail, rinse the fish well under the tap, and pat dry with a paper towel. Wash the lemon and cut into slices. Prepare a baking sheet and foil. Preheat the oven to 190 degrees. Tip: When cleaning, use a plastic bag in the sink to prevent scales from flying around.
Рыбу разморозьте. Очистите чешую, уберите внутренности, аккуратно подрежьте хвостик, хорошо промойте рыбу под краном, промокните бумажным полотенцем. Лимон вымойте и порежьте дольками. Приготовьте противень и фольгу. Разогрейте духовку до 190 градусов. Совет: во время чистки используйте полиэтиленовый пакет, разместив его в раковине, чтобы избежать летящей вокруг чешуи.
Prepare the marinade for the fish. Place the fish in a covered container and add salt. Sprinkle with lemon juice. Add the Italian herbs and rub in lightly with your fingers. Pour olive oil into the marinade and lightly rub it into the fish again. Cover with a lid and place in the refrigerator for 10-20 minutes.
Приготовьте маринад для рыбы. Рыбу поместите в закрывающуюся емкость, посолите. Полейте лимонным соком. Добавьте итальянские травы и слегка вотрите их пальцами. Влейте в маринад оливковое масло и снова слегка вотрите его в рыбу. Накройте крышкой и поставьте минут на 10-20 в холодильник.
Stuff the fish. Remove the sea bass from the refrigerator, put 2 tbsp into the belly. l. capers. Then add lemon slices to the capers.
Нафаршируйте рыбу. Сибаса достаньте из холодильника, вложите в брюшко 2 ст. л. каперсов. Затем добавьте к каперсам дольки лимона.
Bake the sea bass in the oven in foil. Cover a baking sheet with foil and place the fish. Fold the foil into a loose envelope and bake the fish in the oven for 15-20 minutes. Then open the envelope slightly, turn on the convection (or grill) and bake until golden for another 5-10 minutes.
Запеките сибаса в духовке в фольге. Противень застелите фольгой, положите рыбу. Фольгу сверните неплотным конвертом и запекайте рыбу в духовке 15-20 минут. Затем конверт приоткройте, включите конвекцию (или гриль) и запекайте до золотистости еще минут 5-10.
Serve the baked sea bass hot, garnished with herbs and lemon wedges. To enhance the flavor, pour fresh lemon juice over the fish.
Подавайте запеченного сибаса горячим, украсив зеленью и дольками лимона. Для усиления вкуса полейте рыбу свежим лимонным соком.