Rinse and peel the scallops thoroughly: either with a knife, as if scraping off the film, or by hand using coarse salt and hot water. Peel the carrots and onions. Grate the carrots on a coarse grater. Cut the onion into half rings.
Гребешки тщательно промойте и очистите: либо ножом, как бы соскребая пленку, либо вручную с помощью крупной соли и горячей воды. Морковь и лук очистите. Морковь натрите на крупной терке. Лук нарежьте полукольцами.
Prepare the scallops. Pour water into the pan and add scallops. Boil until tender for at least 30-50 minutes. Salt the scallops only after they are tender. Readiness is determined by using a fork; it should gently enter the scallops.
Приготовьте гребешки. Налейте в кастрюлю воду и положите гребешки. Отварите до готовности не менее 30-50 минут. Посолите гребешки только после того, как они станут мягкими. Готовность определяется вилкой, она должна мягко входить в гребешки.
Prepare scallops for serving. Remove the cooked chicken scallops from the pan and cool for 2-3 minutes. Before the scallops have cooled completely and have had time to shrink, cut them into thin strips.
Подготовьте гребешки к подаче. Достаньте из кастрюли сваренные куриные гребешки и остудите 2-3 минуты. Пока гребешки не до конца остыли и не успели съежиться, нарежьте их тонкой соломкой.
Combine scallops and vegetables. Add grated carrots and onions to the chopped scallops. Pour in sunflower oil, a little vinegar, salt to taste and stir.
Смешайте гребешки и овощи. К нарезанным гребешкам добавьте тертую морковь и лук. Влейте подсолнечное масло, немного уксуса, посолите по вкусу и перемешайте.
Serve the finished scallops with soy sauce, sprinkling sesame seeds on top.
Готовые гребешки подавайте с соевым соусом, посыпав сверху кунжутом.