Wash the lemon, prepare spices, salt, pepper. Prepare foil and a heat-resistant baking sheet. Turn the oven on 180 degrees. Advice. To bake trout in the oven in foil (the recipe is suitable for a healthy lifestyle), you will need either steaks or fillets with the skin on. The second option is better in that the fish meat itself will not dry out during baking, will retain its juiciness and will not have to be torn off from the foil when serving.
Вымойте лимон, подготовьте специи, соль, перец. Приготовьте фольгу и жаропрочный противень. Включите духовку на 180 градусов. Совет. Чтобы запечь форель в духовке в фольге (рецепт подходит для ЗОЖ), понадобятся либо стейки, либо филе на коже. Второй вариант лучше тем, что само мясо рыбы при запекании не будет высыхать, сохранит сочность и при подаче не придется его отдирать от фольги.
Prepare the fish. Wash the fillets skin-on and pat dry with paper towels. Trout baked in the oven (a classic recipe) is almost the only option for the fastest cooking, since this fish is self-sufficient in itself and does not require extra effort.
Подготовьте рыбу. Вымойте филе на коже, промокните бумажными полотенцами. Форель, запеченная в духовке (рецепт классический), чуть ли не единственный вариант самого быстрого приготовления, поскольку эта рыба сама по себе самодостаточна и не требует лишних усилий.
Prepare the fish for baking. Treat the dried fillet on the skin with salt, spices to taste and a mixture of peppers. Fish quickly absorbs and is saturated with other foods and smells, so do not overdo it with spices. Squeeze lemon juice directly onto all sides of fish. Using a silicone brush, brush the trout with olive oil. Leave for 10 minutes so that the fish is soaked in the marinade.
Подготовьте рыбу к запеканию. Подсушенное филе на коже обработайте солью, пряностями по вкусу и смесью перцев. Рыба достаточно быстро впитывает и насыщается другими продуктами и запахами, потому не переусердствуйте со специями. Выдавите сок лимона прямо на рыбу со всех сторон. Намажьте форель с помощью силиконовой кисти оливковым маслом. Оставьте на 10 минут, чтобы рыба пропиталась маринадом.
Pack the fish in foil. Wrap a piece of fish tightly on all sides with foil and turn it seam side down.
Упакуйте рыбу в фольгу. Кусок рыбы оберните плотно со всех сторон фольгой, переверните его швом вниз.
Bake the fish. Place the fish in a heat-resistant dish and bake the trout. In the oven in foil, steaks (the recipe is identical) can cook faster, so pay attention to the temperature. It should not exceed 180 degrees, and the baking time should be a maximum of 20 minutes.
Запеките рыбу. Положите рыбу в жаропрочную форму, запеките форель. В духовке в фольге стейки (рецепт идентичен) могут приготовиться быстрее, потому обращайте внимание на температуру. Она не должна превышать 180 градусов, а время запекания – максимум 20 минут.
The presentation looks beautiful when the whole trout is cooked in the oven; the recipes differ from those presented. However, the steak or fillet is appetizing thanks to the rich flavor of the finished dish.
Красиво выглядит подача, когда готовится форель в духовке целиком, рецепты ее отличаются от представленного. Тем не менее, стейк или филе вызывают аппетит, благодаря насыщенному аромату готового блюда.