Chop the onion for minced meat, wash the grape leaves and pour boiling water over them for 7-8 minutes. Finely chop the greens.
Измельчите лук для фарша, помойте листья винограда и залейте их кипятком на 7-8 минут. Зелень мелко нарежьте.
Mix the minced meat with onion and egg. Salt and pepper to taste. Place grape leaves on the table, vein side up.
Смешайте фарш с луком и яйцом. Посолите и поперчите по вкусу. Выложите на стол листья винограда прожилками вверх.
Place the minced meat on the grape leaves, roll the grape leaves into a tight roll, bending all the edges.
На листья винограда выложите фарш, сверните листья винограда тугим рулетом, подогнув все края.
Place whole grape leaves on the bottom of the pan in 2 layers, and place the rolled rolls on top, seam side down.
На дно кастрюли выложите целые листья винограда в 2 слоя, сверху уложите скрученные рулетики швом вниз.
Pour water into the pan level with the dolma, add salt and cover with a dish, and place a weight on top. Cook over medium heat for 60-75 minutes
В кастрюлю налейте воду вровень с долмой, посолите и накройте блюдом, а сверху поставьте груз. Готовьте на среднем огне 60-75 минут
You can serve the finished dish with any side dish, but the most delicious dolma will be with sour cream sauce with garlic and herbs.
Готовое блюдо можете подать с любым гарниром, но наиболее вкусной долма получится со сметанным соусом с чесноком и зеленью.